[Onderzoek] Memo2: Millennials kijken weer televisie
17-04-2020 15:04:00 | Door: David de Jong | hits: 1633 | Tags:

Memo2 constateert dat nu jongeren door de coronamaatregelen er niet langer op uitgaan, ze meer televisie kijken. Ook de merkperceptie is gewijzigd. Dit blijkt uit het THX-onderzoek van Memo2. Alhoewel het internetgebruik is gestegen, krijgen tradtionele media ook een boost.

Nederlanders kijken meer televisie, wat resulteert in een groter bereik bij het voeren van televisiecampagnes met een heel hoog bereik in week 14.Verder valt op dat Nederlandse consumenten tijdens de coronacrisis meer radio luisteren. Dit resulteert in een significante stijging van het campagnebereik voor Nederlandse adverteerders. Met een hoogste score die tijdens week 14 bereikt is.

Tijdens week 14 blijkt dat met name tussen 18:00 en 21:00 uur het grootste bereik te behalen valt. Radiocampagnes pieken vooral rondom het 18:00 uur radionieuws.

Het is te merken dat alhoewel het televisiebereik het grootste is bij 40+ers, er een significante verhoging is in het bereik bij Nederlanders tussen de 24 en 39 jaar, oftewel de millennials.

www.memo2.nl

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie