[Onderzoek] Nederlanders willen Loeki de Leeuw weer dagelijks op de buis
06-02-2019 11:28:00 | Door: David de Jong | hits: 1979 | Tags:

Nederlanders willen Loeki de Leeuw weer dagelijks op de buis. Dit blijkt uit een door nieuwsplatform Skoep.nl uitgevoerd onderzoek in opdracht van Spreekbuis.nl.  78% van de 1.113 respondenten wil het reclameleeuwtje weer graag op de buis wil zien.

NPO Radio 2-dj’s Jan Willem Roodbeen en Jeroen Kijk in de Vegte begonnen onlangs een online petitie om Loeki de Leeuw weer op televisie te krijgen. De petitie was een groot succes en de Ster bracht de reclamemascotte eenmalig terug. Spreekbuis.nl organiseerde daarop een onderzoek om antwoord op de vraag te krijgen: Wil jij Loeki de Leeuw weer dagelijks op tv zien?

Richard Otto, uitgever Spreekbuis.nl: "Ondanks 15 jaar afwezigheid spreekt Loeki de Leeuw bij veel tv-kijkers nog tot de verbeelding. Na de online petitie is deze poll een extra bevestiging dat het karakter nog toekomst heeft."

Loeki de Leeuw

Loeki de Leeuw was tussen 1972 en 2004 te zien tussen de Ster-reclames. In totaal zijn er meer dan 7.000 filmpjes rond Loeki gemaakt. De Ster stopte met de filmpjes omdat het te duur werd om ze te maken, maar de Loeki-filmpjes namen ook te veel reclametijd in beslag. Ondanks de succesvolle petitie heeft de Ster al aangegeven dat de hoge productiekosten nog steeds een drempel zijn om Loeki terug te laten keren.  
 
Respondenten konden ook een reactie achterlaten. Enkele opmerkingen zijn hieronder te lezen:

  • De goede oude tijd. Ik weet zeker dat de kinderen van nu ook Loeki kunnen waarderen.
  • Het is prachtig om te zien en gezellig om de reclames aan te houden. Reclameboodschappen worden er vriendelijker door. Je gaat er toch beter voor zitten.
  • Nu zapp ik altijd weg bij de reclame. Dat zal ik niet zo snel doen als die grappige Loeki filmpjes er tussen staan. 
  • Asjemenou!


22% gaf aan Loeki niet dagelijks meer op televisie te hoeven zien. Enkele reacties:

  • Die stoffen leeuw is uit de tijd. Laten ze maar met iets modernere opties komen.
  • Die lollige Loeki-fragmenten hebben niets met de publieke waarde met de NPO te maken. Breng dan die informatieve Postbus 51-blokken maar terug.
  • Ik wil helemaal geen reclame met of zonder Loeki de Leeuw.


Zie ook: Loekie de Leeuw eenmalig terug

 

www.ster.nl
www.npo.nl

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie