[Onderzoek] Quadia: onlinevideo steeds vaker het primaire communicatiekanaal
26-04-2018 11:53:24 | Door: | hits: 2561 | Tags:

Marketingprofessionals zijn optimistisch over de inzet van onlinevideo binnen de marketingmix. Zo verwacht 43 procent van de marketeers dat hun bedrijf binnen nu en drie jaar een eigen corporate videokanaal heeft. In bijna zeven op de tien (69%) Nederlandse bedrijven gaat onlinevideo de komende jaren belangrijkere rol spelen in de digitale strategie. Dit blijkt uit de Online Video Monitor, een onderzoek dat ieder jaar wordt gehouden door SAMR, in opdracht Quadia Online Video.

Van de ondervraagde marketeers geeft 37 procent aan dat onlinevideo over vijf jaar de primaire manier van communiceren is, 22 procent denkt dat dat sowieso niet het geval is (twee jaar geleden antwoordde 30% bevestigend en 43% ontkennend).

Nico Verspaget, directeur van Quadia: “De toegenomen focus op onlinevideo en de intentie om een corporate videokanaal op te zetten is in lijn met een trend die we in de markt zien: branded broadcasting. Niet voor niets geeft de helft van de ondervraagden aan dat marketeers moeten leren denken als uitgevers. Waar bedrijven een paar jaar geleden nog vooral op jacht waren naar de volgende viral, ligt de focus nu meer op continuïteit in de vorm van terugkerende, herkenbare formats.”

Het merendeel van de marketingprofessionals geeft aan dat een eigen corporate videokanaal alleen zin heeft als het een serie-format heeft. Hoewel continuïteit en formats belangrijk worden gevonden, mag dat volgens het overgrote deel van de respondenten niet ten koste gaan van de kwaliteit.

Het volledige onderzoek is hier te downloaden.

www.quadia.com

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie