Opsporing Verzocht en Slachtofferhulp Nederland werken samen
27-08-2019 09:38:26 | Door: Saskia van Weert | hits: 1654 | Tags:

Tijdens uitzendingen van Opsporing Verzocht wordt voortaan verwezen naar Slachtofferhulp Nederland. Ook online wijst het programma mensen op de diensten van de hulporganisatie.

Slachtofferhulp Nederland helpt na misdrijven, verkeersongevallen, rampen en calamiteiten. Met emotionele steun, ondersteuning in een strafproces en met het vergoed krijgen van geleden schade. Medewerkers van Slachtofferhulp Nederland kunnen kijkers bijvoorbeeld emotionele en praktische hulp bieden.

Anniko van Santen, presentator en eindredacteur: "We hebben als programmamakers van de publieke omroep een belangrijke maatschappelijke verantwoordelijkheid naar onze kijkers. We confronteren mensen met verhalen en gebeurtenissen waar ze soms boos, bang of verdrietig van worden, zeker als ze zelf ooit iets vergelijkbaars hebben meegemaakt. Iedereen weet dat we dat doen met een doel: tips binnenhalen die de Nationale Politie en Justitie helpen bij het oplossen van die ellende. Toch leefde al langer bij ons de zorg om die emotionele impact, net als bij onze partners van politie en OM. Wij missen echter de expertise om dat professioneel te begeleiden. Ik ben heel blij dat Slachtofferhulp Nederland die rol op zich wil nemen."

Rosa Jansen, voorzitter van Slachtofferhulp Nederland: "Met deze samenwerking komen kijkers, die naar aanleiding van de uitzending behoefte hebben aan hulp, direct op de juiste plek terecht. Daarnaast kunnen wij slachtoffers in contact brengen met lotgenoten zodat zij hun ervaringen en gevoelens kunnen delen met mensen die (ongeveer) hetzelfde hebben meegemaakt. Hierdoor is Opsporing Verzocht niet alleen een programma dat misdrijven oplost, maar ook zorg draagt voor de kijkers ervan."

opsporingverzocht.avrotros.nl
www.slachtofferhulp.nl

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie