Oranje Fonds zendt documentaires uit over eenzaamheid onder ouderen
30-07-2020 10:15:00 | Door: Saskia van Weert | hits: 1353 | Tags:

Het Oranje Fonds komt met een achtdelige documentairereeks over eenzaamheid onder ouderen in Nederland. Er komen mensen aan het woord die te maken hebben met gevoelens van eenzaamheid. Hiermee wil het Fonds aandacht vragen voor eenzaamheid onder ouderen én laten zien hoe mensen zich inzetten om deze eenzaamheid te verzachten.

De serie Samen Ouder is vanaf donderdag 30 juli 2020 wekelijks om 16.55 uur en 22.55 uur te zien op de televisiezender ONS en daarnaast te vinden op het YouTube-kanaal van het Oranje Fonds.

Een derde van de 75-plussers ervaart gevoelens van eenzaamheid. Dit is voor het Oranje Fonds een belangrijk thema, daarom steunt het Fonds tal van projecten die zich hiervoor inzetten. In de documentairereeks worden deelnemers van deze projecten gevolgd.

Een van die deelnemers is de 76-jarige Annie, die haar man verloor vlak voordat zij hun 50-jarige huwelijksfeest zouden vieren. “Je bent alleen. Er is niemand meer die tegen je praat. Er is niemand meer die samen met jou een kopje koffie drinkt. Je hebt geen auto meer, je kan nergens meer naartoe. Fietsen kan ik niet meer. En dan wordt het wereldje erg klein.” Dankzij de vrijwilligers van Stichting Perspectief kan zij in Weurt met andere ouderen bij elkaar komen en praten over vroeger. Het verhaal van Annie is te zien in de eerste aflevering van Samen Ouder.

www.oranjefonds.nl

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie