Paramount: SkyShowtime start toch niet in september 2022
15-08-2022 11:16:00 | Door: David de Jong | hits: 4585 | Tags:

SkyShowtime zal toch niet in september 2022 van start gaan.  Paramount Global is daarmee teruggekomen op een persbericht van vrijdag 12 augustus 2022 waarin deze lanceermaand werd aangekondigd. SkyShowtime is een joint venture van Paramount Global met Comcast (waar Sky en NBCUniversal onder vallen) die eerder aankondigde in markten waar Paramount+ en Peacock niet actief zullen zijn, te lanceren. Een concrete lanceerdatum werd eerder nooit genoemd.

Paramount liet weten dat de de zin in het persbericht met de lanceermaand niet juist is. Gevraagd naar wat dan wel de lanceerdatum zal zijn, verwijst Paramount naar SkyShowtime. SkyShowtime bevestigt opnieuw aan Nederlands MediaNetwerk het statement dat later dit jaar wordt gelanceerd; verder reageert het bedrijf niet op vragen.

In Europa is Paramount+ inmiddels gelanceerd in het Verenigd Koninkrijk (bij onder meer Sky); een lancering in Itallië (bij onder meer Sky) is op 15 september 2022 gepland en de lancering in Duitsland (ondere meer bij Sky) en Frankrijk (bij Canal+) in december 2022. Peacock startte in november 2021, respectievelijk januari en februari 2022 in het Verenigd Koninkrijk, Italië en Duitsland via Sky.

SkyShowtime zal met meer dan 10.000 uur aan content in de genres scripted drama, jeugd, films, documentaires, reality en meer  de concurrentie aangaan met diensten als Disney+, HBO Max, Viaplay, Videoland, Amazon Prime, Netflix, Discovery+ en anderen. De prijssteling van de dienst is nog niet bekendgemaakt.

SkyShowtime start in Albanië, Bosnië en Herzegovina, Bulgarije, Kroatië, Tsjechië, Denemarken, Finland, Hongarije, Kosov, Montenegro, Noord-Macedonië, Noorwegen, Polen, Portugal, Roemenië, Servië, Slowakije, Slovenië, Spanje en Zweden. Het is niet duidelijk of in al deze landen de lancering tegelijk met Nederland zal plaats vinden.

www.paramount.com
www.paramount-solutions.nl
www.skyshowtime.com
www.skygroup.sky
www.comcast.com

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie