Pathé Thuis ziet omzet met 70 procent stijgen in eerste kwartaal 2018
10-04-2018 17:48:54 | Door: | hits: 4676 | Tags:

Pathé Thuis, de Nederlandse video-on-demand (VOD) dienst, heeft het eerste kwartaal van 2018 afgesloten met een enorme groei. De omzet steeg de afgelopen drie maanden met maar liefst 70 procent ten opzichte van het eerste kwartaal van 2017. In totaal groeide de omzet van Pathé Thuis in 2017 met 60 procent.

Achter de financiële groei zit een grote toename in het aantal accounts bij Pathé Thuis. Het aantal gebruikers steeg de afgelopen drie maanden met 111.000 accounts. In totaal hebben 1.4 miljoen Nederlandse huishoudens momenteel een Pathé Thuis account. Pathé Thuis zet in op transactional video-on-demand (TVOD), met een sterke lokale focus. Met TVOD wordt er per film afgerekend en is er geen abonnementsvorm.

Absolute uitschieter in het aanbod van het afgelopen kwartaal is Fifty Shades Darker, tevens de meest succesvolle titel ooit op Pathé Thuis. Andere goed bekeken titels van de afgelopen drie maanden zijn Kingsman: Golden Circle, American Made en Thor Ragnarok.

Thomas van de Weerd, Managing Director Pathé Thuis: "Wij zijn erg tevreden met deze cijfers en het is goed om te zien dat steeds meer Nederlanders Pathé Thuis weten te vinden. Het is duidelijk dat consumenten graag de nieuwste films willen kijken en hiermee wordt de behoefte aan een transactional VOD-platform zoals Pathé Thuis temeer bevestigd."

www.pathe-thuis.nl

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie