Paul Doop nieuw lid NPO Raad van Bestuur
16-05-2019 15:12:00 | Door: David de Jong | hits: 3413 | Tags:

Paul Doop is benoemd tot nieuw lid van de Raad van Bestuur van de Nederlandse Publieke Omroep (NPO) met de portefeuille financiën en bedrijfsvoering. Vanaf 12 augustus 2019 volgt Paul Doop de per 1 juni 2018 opgestapte Jaap Kooij op. Jaap Kooij stapte op omdat die van mening is dat hij niet goed paste in die functie.

Paul Doop is thans nog voorzitter van de raad van bestuur van Haaglanden Medisch Centrum, een ziekenhuis met meer dan 4500 medewerkers. Daarvoor was hij vicevoorzitter van het college van bestuur van de Universiteit van Amsterdam en de Hogeschool van Amsterdam. Ook was hij CFO  van het Academisch Medisch Centrum in Amsterdam. Verder heeft Doop ervaring als partner bij Deloitte Consulting en had hij diverse functies waaronder directeur Financiële Aangelegenheden bij het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW).

Tjibbe Joustra, voorzitter van de Raad van Toezicht van de NPO:"Zijn ervaring op het gebied van bedrijfsvoering, bestuur en financiën zal de NPO zeker helpen om de ambities, vooral op het gebied van doelmatigheid, verder te realiseren. Daarbij is Paul een energieke en doortastende persoonlijkheid, dus we kijken zeer uit naar zijn komst."

Paul Doop: "De Nederlandse Publieke Omroep is van grote waarde voor de Nederlandse samenleving. De NPO speelt een belangrijke rol in de stimulering van het maatschappelijk debat en ik vind het inspirerend om daar een bijdrage aan te leveren. Ik zie uit naar een goede samenwerking met de nieuwe collega's en de relaties van de NPO."

De Raad van Bestuur van de NPO bestaat verder uit voorzitter Shula Rijxman en bestuurslid Martijn van Dam (Technologie en Innovatie). Martijn van Dam was tot augustus 2017 PvdA-staatssecretaris.

www.npo.nl

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie