Paul de Leeuw en Astrid Joosten gaan vrijdagse Op1 presenteren
28-10-2020 18:08:00 | Door: David de Jong | hits: 1579 | Tags:

Paul de Leeuw en Astrid Joosten zullen vanaf 6 november 2020 de vrijdagse editie van Op1 voor BNNVARA op NPO1 presenteren. Sophie Hilbrand en Hugo Logtenberg die thans de vrijdag van Op1 voor hun rekening nemen, zullen voortaan de maandagse editie van Op1 aanvoeren. Paul de Leeuw vertrok op 14 oktober 2020 bij RTL4 en onderbrak vroegtijdig zijn in juni 2018 afgesloten contract met RTL Nederland. Daarvoor was Paul de Leeuw 28 jaar lang bij de VARA, resp BNNVARA te zien.

Willemijn Veenhoven en Erik Dijkstra stoppen met hun Op1-werkzaamheden. Willemijn Veenhoven zal vanaf januari 2021 Spijkers met Koppen op zaterdag voor haar rekening nemen met Dolf Jansen op NPO Radio 2 en zal doorgaan met de presentatie van Vroege Vogels op televisie. Erik Dijkstra krijgt begin 2021 een wekelijks programma op NPO Radio 1 en blijft Per Seconde wijzer op televisie presenteren alsmede Radio Bureau Sport op NPO Radio 1. Ook zal Erik Dijkstra te zien zijn in een serie over koloniale roofkunst.

De afspraken over de presentatie-invulling van Op1 die met de NPO gemaakt zijn, gelden tot eind 2020.

Gert-Jan Hox, directeur content bij BNNVARA: 'De gesprekken die ik de afgelopen week gevoerd heb met Astrid en Paul waren inspirerend. Met hun enorme ervaring en gevoel voor humor kleuren we de BNNVARA-vrijdagavond van Op1 net even anders in, natuurlijk zonder daarbij het journalistieke karakter van het programma uit het oog te verliezen."

www.op1npo.nl
www.bnnvara.nl
www.npo.nl


Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie