Peter R. de Vries overleden aan gevolgen beschieting
15-07-2021 15:19:00 | Door: David de Jong | hits: 1218 | Tags:

Peter R. de Vries is op 64-jarige leeftijd overleden. Dit hebben zijn familieleden en dierbaren bekendgemaakt. De misdaadverslaggever was zwaargewond na een aanslag op zijn leven op dinsdag 6 juli 2021 in de Amsterdamse Lange Leidsedwarstraat, vlak bij de studio van RTL Boulevard waar hij kort daarvoor te zien was.

"Peter heeft geknokt tot het einde, maar heeft de strijd niet kunnen winnen. Hij is omringd door de mensen die hem liefhebben, overleden. Peter heeft geleefd naar zijn overtuiging: On bended knee is no way to be free. We zijn onnoemelijk trots op hem en tegelijkertijd ontroostbaar. De familie, partner en naasten willen zijn overlijden in alle rust verwerken en wij vragen iedereen met klem om dat te respecteren. Verdere informatie over hoe het afscheid van Peter zal verlopen en wat daarbij de wensen van de familie en zijn partner zijn, volgt wanneer hierover is besloten."

Sven Sauvé en Georgette Schlick hebben als leidinggevenden namens RTL Nederland en Fremantle Nederland en België deze verklaring uitgegeven:

"Dit is een onbeschrijfelijk groot verlies. Onze gedachten gaan in de eerste plaats uit naar Peters familie, zijn partner en al zijn dierbaren. En naar iedereen die is geraakt door zijn moed, menselijkheid en vastberaden strijd voor het recht. Peters invloed blijft sterker dan welke daad van haat ook. Hij was nog lang niet klaar en wij kunnen hem niet missen. We zullen vrijuit blijven spreken over misstanden en onrecht in de samenleving, zoals hij zijn hele leven heeft gedaan. Peter is voor altijd in ons hart."

RTL4 zendt op de avond van zijn overlijden een aantal in-memoriam-programma's uit, waaronder een RTL Boulevard-uitzending die in het teken staat van hem, alsmede een extra uitzending om 20:00 uur. Om 20:30 uur wordt een in-memoriam uitgezonden waarna de talkshow van Humberto Tan in het teken staat van de overleden misdaadverslaggever. RTL4 zal geen reclames uitzenden. NPO1 zal om 20:40 uur een extra Op1 uitzenden met Jeroen Pauw.

RTL Boulevard wordt door Fremantle geproduceerd. Fremantle en RTL Nederland zijn beide onderdeel van RTL Group. RTL Boulevard is na bedreigingen maandag 12 juli 2021 verhuisd van het Amsterdamse Leidseplein naar het Mediapark in Hilversum. In het weekend van 10 en 11 juli 2021 zijn als gevolg van de bedreigingen de uitzendingen niet doorgegaan.

Peter R de Vries werd in Aalmeer geboren en groeide op in Amstelveen. Hij werkte van 1978 tot 1987 bij De Telegraaf en werd hoofdredacteur van het toenmalige weekblad Aktueel. Sinds 1991 was hij zelfstandig en onafhankelijk misdaadverslaggever. Van 1995 tot 2012 maakte hij het SBS6-programma Peter R. de Vries, misdaadverslaggever waarin hij misdaadgerelateerde zaken aan de orde stelde, met name moord, oplichting, kinderporno en verkrachting. Hij heeft verschillende boeken over misdaad geschreven. Hij was daarna een vaste gast in vele talkshows en maakte daarna nog regelmatig eigen programma's bij zowel SBS6 als RTL4. De laatste jaren was hij met name bij RTL-programma's te zien waaronder vast bij RTL Boulevard. Naast zijn rol als misdaadverslaggever had Peter R de Vries ook veelal een adviserende en informerende rol bij strafzaken. Hij was adviseur van de kroongetuige in de zaak rondom Radouan Taghi. Hij had ook korte tijd de ambitie met een eigen partij politiek actief te worden (PRDV) en was korte tijd voetbalmakelaar. Daarnaast was hij ambassadeur van de stichting Meet Kate waar zijn dochter bij betrokken was om minderbedeelde kinderen in Ghana te helpen.

www.rtlnederland.nl
www.fremantle.nl
www.peterrdevries.nl

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie