Peter van der Vorst content- en marketingdirecteur RTL
11-02-2019 12:25:00 | Door: Saskia van Weert | hits: 1915 | Tags:

Vanaf 1 maart 2019 is Peter van der Vorst content- en marketingdirecteur bij RTL. Hij wordt eindverantwoordelijk voor alle vormen van content op de zenders en digitale consumentenplatformen van RTL, zoals RTL XL en Videoland. Onder zijn verantwoordelijkheid valt ook de marketing van de content. Eerder gingen er geruchten dat hij de nieuwe programmadirecteur zou worden, als opvolger van Erland Galjaard.

Sven Sauvé, CEO van RTL: “Wij werken al jaren zeer succesvol samen met Peter als presentator en producent. Peter kent het volledige spectrum van het programmamaken, zowel voor als achter de schermen. Keer op keer laat hij zien dat hij goed aanvoelt welke thema’s er spelen in de maatschappij en vertaalt hij deze inzichten door naar prachtige programma’s. Bovendien heeft hij een heldere en inspirerende visie op de ontwikkeling van het medialandschap. Als je dat optelt bij zijn ondernemerschap en lef om te vernieuwen, is hij de perfecte persoon om de brug naar onze fans te versterken. Ik ben heel blij dat hij de keuze heeft gemaakt om ons directieteam te komen versterken.”

Peter van der Vorst: “RTL is het mooiste en meest veelzijdige mediabedrijf van Nederland. Programma’s en dramaseries worden hier echt met hart en ziel gemaakt. Ik kijk er naar uit om de kennis en ervaring die ik in de afgelopen 25 jaar heb opgedaan als presentator en producent nu in te zetten als directeur Content en Marketing. Het is een enorme eer én uitdaging om in deze turbulente mediatijden inhoudelijk verantwoordelijk te zijn voor alle zenders en online platformen, waaronder Videoland. Ik verheug me op de samenwerking met het geweldige contentteam. Ik geloof dat we samen nog beter kunnen inspelen op de behoeftes van de Nederlandse kijker.”

Peter van der Vorst werkt al ruim 25 jaar voor RTL, zowel als producent als presentator. In die hoedanigheden maakt hij onder andere Van der Vorst Ziet Sterren, Married at First Sight en Verslaafd. Zijn activiteiten voor zijn productiehuis Vorst Media bouwt hij in de loop van het jaar geleidelijk af. Vanaf 1 januari 2020 gaat hij fulltime aan de slag in zijn nieuwe functie en stopt hij als presentator en producent. Tot die tijd blijft hij bij RTL 4 te zien als presentator. Ook blijft hij de rest van dit jaar verbonden aan RTL Boulevard, waaraan hij al sinds de start in 2001 zijn bijdrage levert.

www.rtl.nl

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie