Petra Grijzen invalpresentator Nieuwsuur
12-08-2019 14:25:00 | Door: Saskia van Weert | hits: 1820 | Tags:

Petra Grijzen wordt invalpresentator bij Nieuwsuur. Zij volgt Saïda Maggé op, die bij het NOS Journaal de plek inneemt van Dionne Stax.

Petra Grijzen is nu presentator bij Nieuws en Co, het dagelijkse nieuwsprogramma van NOS en NTR op NPO Radio 1, op vrijdag als presentator en op andere dagen als verslaggever van De Bus, waarmee ze het land in gaat en ter plekke verslag doet. Ze zal haar radiowerk gaan combineren met het werk bij Nieuwsuur.

Petra Grijzen: “Dit is een mooie stap waarbij ik het radiowerk met televisie kan combineren. Bij een redactie die qua onderzoeksjournalistiek tot de top behoort. Heel bijzonder dat ik me daar bij mag aansluiten.”

Joost Oranje, hoofdredacteur van Nieuwsuur: “We weten bij de NTR natuurlijk door haar radiowerk al wat Petra kan. Ze is een ervaren journaliste en interviewer, met zowel radio- als tvervaring, en gepokt en gemazeld in de actualiteit. Petra past perfect bij Nieuwsuur.”

Petra Grijzen begon haar omroepcarrière in 2006 bij BNR Nieuwsradio, waar ze jarenlang het actualiteitenprogramma Spitsuur presenteerde. Ook was ze onder meer presentator van het WNL-televisieprogramma Ochtendspits, van het RTL-televisieprogramma Editie NL, en presenteerde ze het RTL-lijsttrekkersdebat van 2012 vanuit Carré. Zij studeerde psychologie en werkte aan de Universiteit van Amsterdam.

De vaste anchors van Nieuwsuur zijn Mariëlle Tweebeeke en Jeroen Wollaars. Naast Petra Grijzen is ook Eelco Bosch van Rosenthal invalpresentator.

www.nos.nl

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie