Polestar komt met eerste Super Bowl-commercial
11-02-2022 00:00:00 | Door: David de Jong | hits: 1045 | Tags:

Het Zweedse elektrische automerk Polestar, komt voor het eerst met een Super Bowl-commercial op de Amerikaanse televisie. De televisiespot van 30 seconden werd bij het Amerikaanse NBC uitgezonden in het eerste deel van de wedstrijd op 13 februari 2022.

In Nederland werd de wedstrijd via het hoofdkanaal van ESPN uitgezonden, dat bij de meeste providers in het standaardpakket te zien wa in de nacht van zondag 13 op maandag 14 februari 2022. Een teaser van 15 seconden is via YouTube beschikbaar.Polestar is voor 50 procent in handen van Volvo Car Group en voor 50 procent van het Chinese Zhejiang Geely Holding Group.

In de commercial draait het om het no compromises-ethos van Polestar en is er een hoofdrol weggelegd voor de Polestar 2, de elektrische performance fastback. Ook deze commercial van Polestar is anders dan de traditionele advertising van andere merken tijdens grote sportevenementen. Trouw aan de minimalistische merkidentiteit van Polestar, is de grafische commercial visueel eenvoudig en wordt erin een duidelijk statement afgegeven.

Thomas Ingenlath, CEO van Polestar: "De Super Bowl is een iconisch evenement en ik ben verheugd om de boodschap van Polestar naar zo'n breed publiek te brengen. We zijn een jong en ambitieus merk. We geloven in no compromises en dat zie je terug in onze ontwerptaal, onze inspanningen op het gebied van duurzaamheid en de prestaties van onze modellen. We willen onze filosofie graag delen met het grote publiek via deze commercial en de Super Bowl is de perfecte plek om de bekendheid van ons merk in de VS en daarbuiten verder te vergroten.”

De commercial is onderdeel van de groeistrategie van Polestar. In januari 2022 kondigde het bedrijf aan dat het de wereldwijde 2021-verkoopdoelstelling van 29.000 auto’s heeft gehaald, een groei van meer dan 185 procent ten opzichte van 2020.

www.polestar.com
www.nbc.com
www.epsn.nl


Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie