Pride TV landelijk te zien via OutTV
17-07-2020 17:55:00 | Door: David de Jong | hits: 2490 | Tags:

Pride TV, een initiatief van Pride Amsterdam en de Amerdamse lokale omroep Salto, is van 25 juli tot en met 2 augustus 2020 landelijk te zien via de zender OutTV. OutTV zal bij die gelegenheid door KPN en Ziggo in het standaardpakket worden geplaatst. Normaal is OutTV bij KPN in het zogeheten pluspakket te ontvangen, bij VodafoneZiggo alleen via het zogeheten gay lifestyle-pakket en bij T-Mobile TV in het entertainmentpakket. Bij de kabelexploitant Telenet in Vlaanderen is OutTV regulier in het standaardpakket opgenomen.

Pride TV is in Amsterdam via Salto 1 te zien. Via internet is het kanaal kosteloos te zien, net als via de Pride-app. Pride TV brengt negen dagen lang liveprogramma’s, muziek, documentaires en reportages over de aangepaste festiviteiten tijdens de Pride Week.

Pride Amsterdam komt dit jaar met een alternatief programma om in de corona-tijd alsnog zichtbaar te zijn. In april werd bekend dat Pride Amsterdam niet door kon gaan vanwege het coronavirus.

Lucien Spee, directeur van Pride Amsterdam: "Zichtbaarheid is erg belangrijk voor de emancipatie van onze community. We zijn ontzettend blij met de samenwerking met de Amsterdamse omroep Salto. In korte tijd is een indrukwekkende Pride-programmering gemaakt, zodat heel Nederland tijdens de Pride-week kan zien wat Pride Amsterdam te bieden heeft."

Willem Stegeman, mediadirecteur van Salto: "De samenwerking tussen Pride TV en OUT tv is uniek te noemen. De commerciële lifestylezender stelt haar landelijke kabelkanaal negen dagen lang volledig ter beschikking van de publieke Amsterdamse evenementenzender. Ook de nieuwszender AT5 werkt samen met Pride TV. Zo wordt via Pride TV live verslag gedaan van de Pride-opening op 25 juli en is AT5 aanwezig bij de demonstratie op zaterdag 1 augustus op het Museumplein."

De live-uitzendingen vanuit het OBA Theater worden voor en door de LHBT+-community zelf gemaakt. Met onder andere aandacht voor lifestyle, poltiek, religie, kunst en cultuur, bedrijfsleven en sport. Het dagprogramma wordt dagelijks afgesloten met de talkshow Joris Live! waarin Joris van de Sande de belangrijkste spelers ontvangt tijdens de Pride–week. Ook Radio Salto, een van de publieke lokale radiokanalen van Salto, wordt tijdens de Pride-week omgedoopt tot Pride FM.

AT5 en Salto zijn beide onderdeel van Publieke Omroep Amsterdam, waarvan zeer onlangs de publieke aanwijzing door het Commissariaat voor de Media tot 2024 verlengd werd. OutTV is een commercieel initiatief van Marc Putman.

www.outtv.nl
www.salto.nl
www.publiekeomroepamsterdam.nl
www.pride.amsterdam


Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie