Prime Video halveert prijs en Amazon introduceert Fire TV
11-03-2020 13:07:00 | Door: David de Jong | hits: 2179 | Tags:

Amazon heeft met de introductie van de volwaardige diensten van Amazon, ook haar OTT-product Prime Video breder in de markt gezet. Prime, waar Prime Video onder valt, kost voortaan 2,99 euro per maand in plaats van 5,99 euro per maand. Daarnaast heeft Amazon aangekondigd meer Nederlandse content te zullen aanbieden en is met onmiddelijke ingang de Fire TV Stick te koop Prime Video is sinds december 2016 in Nederland beschikbaar.

Abonnees van Prive Video krijgen altijd gratis en snelle verzending van de producten op Amazon, gratis games en in-game-content met Twitch Prime, alsmede ongelimiteerde capaciteit om foto's te uploaden in Amazon Photos. Prime Video biedt films en series van onder meer Warner Brothers, NBC Universal, eOne en Searchers.

Films als Hustlers, Green Book en Fast & Furious: Hobbs & Shaw zijn beschikbaar. Dit jaar zal Amazon ook de films Joker, Bohemian Rhapsody, It Chapter 2 en 21 Bridges beschikbaar stellen naast series als The Grand Tour, Tom  Tom Clancy's Jack Ryan, Star Trek: Picard, Hunters, The Marvelous Mrs. Maisel, Fleabag, Making The Cut en Upload die al te zien zijn. Ook zullen de series The Boys en American Gods bekeken kunnen worden. Prime Video biedt ook Nederlandse series en films aan zoals de serie Jiskefet en de film Bon Bini Holland 2. Prime Video is een concurrent voor diensten als Apple TV+, Netflix en Videoland.

Met de introductie van de Fire TV-stick krijgen Google Chrome en Apple TV concurrentie. De in Nederland beschikbare Fire TV Stick is een HD-versie en kost 40 euro. Alhoewel de stick te koop is via Amazon is er nog geen Nederlandse interface. Van de Nederlandse apps is vooralsnog alleen NLZiet beschikbaar. RTL XL, Videoland, Kijk (Talpa Network) en NPO (Plus) zijn nog niet beschikbaar. Daarnaast zijn Netflix, YouTube en Disney+ via de Fire TV stick te gebruiken. In andere landen is er een 4K-versie van de Fire TV stick te koop. Wereldwijd telt Amazon 150 miljoen Prime-leden.

www.primevideo.com
www.amazon.nl

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie