ProSiebenSat.1 Media wil samenwerking Europese commerciële zenders uitbreiden
13-04-2019 13:55:00 | Door: David de Jong | hits: 2247 | Tags:

ProSiebenSat.1 Media wil de samenwerking die het heeft met een aantal grote commerciële zenders uitbreiden.  De bedoeling is op het terrein van streamingdiensten en technologie meer samen te werken om digitale transformatie door de Europese media-industrie meer van de grond te krijgen. Er doet nog geen Nederlands partij mee aan de zogeheten European Media Alliance die inmiddels vijf jaar bestaat en 550 miljoen huishoudens bereikt.

RTL Group, de grootste general interest zendergroep van Europa en concurrent van ProSiebenSat.1 Media, kondigde in maart 2019 aan 350 miljoen euro extra in streaming videodiensten te investeren. Van 2007 tot 2011 waren Net 5, SBS 6 en Veronica TV onderdeel van ProSiebenSat.1 Media. Deze zenders zijn thans onderdeel van Talpa Network.

Francisco Pedro Balsemao, CEO van het Portugese Impresa, gaf aan dat de deelnemende omroepen via de European Media Alliance een sterk signaal willen afgeven om te strijden tegen giganten die oneerlijke monopolieposties creëren. Daarmee doelende op Amerikaanse partijen als Netflix en Disney.

De commerciële zenders werken al samen met de uitwisseling van nieuwsbeelden via European Broadcaster Exchange. Verder werkt een aantal omroepen via PubliEurope van het Italiaanse Mediaset aan de gezamenlijke Europese verkoop van televisiereclame. Daar werkt Talpa Network wel aan mee. Daarnaast hebben Mediaset en TF1 een samenwerking aangekondigd in de MCN Studio71.

European Media Alliance is een samenwerking van ProSiebenSat.1 Media met het Italiaanse Mediaset (inclusief Mediaset Espana), het Britse Channel 4, het Portugese Impresa (SIC), het Poolse TVN Discovery Polska, het Turkse Dogan Broadcasting Group, het Scandinavische MTG, het Vlaamse Medialaan, het Oosteuropese Antenna Group en het Franse TF1.

www.europeanmediaalliance.com
www.prosiebensat1.com

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie