Programma over rondkomen in de armste gemeenten van Nederland
13-05-2019 12:37:20 | Door: Saskia van Weert | hits: 6929 | Tags:

Het programma De Andere Kant van Nederland zoomt in op de armste gemeenten van Nederland en laat zien welke verhalen schuilgaan achter de voordeuren van de minst bedeelde wijken in die steden. Het programma toont aan dat de kloof tussen arm en rijk in Nederland steeds groter wordt.

Nederland is één van de rijkste landen van Europa en toch leven 1 miljoen Nederlanders onder de armoedegrens van 930 euro per maand. En het aantal mensen dat daarmee te maken heeft, stijgt. Wie zijn zij en hoe weten ze zich elke maand weer te redden?

Er worden gezinnen en huishoudens gevolgd uit de gemeenten Rotterdam, Tilburg, Groningen, Utrecht, Deventer en Heerlen. Zij laten zien hoe zij er op hun eigen manier het beste van proberen te maken. Met soms niet meer dan zestig euro in de week om alles van te doen. Sommigen eten de hele week macaroni met smack om genoeg over te houden voor het zondagsuitje. Anderen sparen een maand voor een bezoekje aan de ballenbak of maken zelf hun wasverzachter. En hoe organiseer je een no budget date als je net verliefd bent?

De Andere Kant van Nederland wordt geproduceerd door Vincent TV Producties. Het programma is vanaf 27 mei om 20:30 uur te zien op RTL 5.

www.rtl.nl
www.vincenttvproducties.nl 

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie