RTL Boulevard komt in actie voor de Nierstichting met Jonge Helden Campagne
15-06-2022 11:57:00 | Door: Lieselot Berentzen | hits: 1108 | Tags:

Voor de Jonge Helden Campagne van de Nierstichting besteedt RTL Boulevard het weekend van 17, 18 en 19 juni aandacht aan kinderen met een nierziekte. Deze jonge patiënten voeren iedere dag een strijd waarbij er veel van ze gevraagd wordt.

Jonge Helden Campagne

In het actieweekend van de Jonge Helden Campagne worden jonge patiënten verrast door hun held. Het helpt ze even de ziekte te vergeten door een meet & greet met de persoon van wie ze fan van zijn. In reportages is te zien hoe ze deze dag hebben beleefd, maar ook hoe zwaar het is om op te groeien met een nierziekte. Samen met onder anderen Jamai Loman wordt de kijker opgeroepen om geld te doneren aan de Nierstichting. 

Jamai Loman weet als geen ander hoe het is om te leven met een nieraandoening. In 2018 stond zijn leven van de ene op de andere dag op zijn kop toen hij te horen kreeg dat hij acuut nierfalen had. Jamai Loman: "Dan ben je ineens geen jong, gezond persoon meer, maar ziek en afhankelijk.” Ondertussen heeft Jamai al een paar jaar een donornier en het gaat goed met hem. "Er moet nog veel meer onderzoek gedaan worden naar nierziekten, om kinderen met een nierziekte een betere toekomst te bieden."

RTL Boulevard en de Nierstichting vinden het belangrijk dat mensen zich bewuster worden van hoe zwaar het is om op te groeien met een nierziekte. Er is nog veel onderzoek nodig om de kwaliteit van leven van kinderen met een nierziekte te verbeteren en ze uiteindelijk ook te kunnen genezen.

www.rtlboulevard.nl

www.nierstichting.nl

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie