RTL Duitsland zet 4000 medewerkers 4 maanden op wachtgeld
02-05-2020 17:24:00 | Door: David de Jong | hits: 1923 | Tags:

Mediengruppe RTL Deutschland, de Duitse tak van RTL Group, heeft circa 4000 medewerkers per 1 mei 2020 voor 4 maanden voor 80 procent op wachtgeld gezet. Dit in verband met de coronacrisis en fors dalende reclame-omzetten die ook in Duitsland parten speelt. Dit betekent dat de medewerkers voor 20 procent moeten blijven werken. Het Duitse RTL zorgt er wel voor dat de medewerkers hun volledige salaris behouden door dit aan te vullen. In Duitsland betekent de wachtgeldregeling dat de (deel)staat twee derde van de betaling van het salaris overneemt.

Er liepen afgelopen week nog gesprekken of bepaalde delen van het bedrijf wel volledig blijven werken.Mogelijk dat redactionele onderdelen en delen van de productiefaciltieiten en technisch personeel er niet onder vallen om de continuïteit van de uitzendingen te waarborgen.

Onder Mediengruppe RTL Deutschland vallen de zenders RTL, Vox, VoxUp, Nitro, RTL Crime, RTL Plus, RTL Passion, RTL Living , Geo Television en nieuwszender NTV. Ook de regionele vensters RTL Nord, RTL West en RTL Hessen en de deelnemingen in RTL Zwei en Super RTL/Toggo vallen hieronder, alsmede broadcastbedrijf CBC en de diensten Audio Now en TV Now (de Duitse versie van Videoland).

Mediengruppe RTL Deutschland is de grootste commerciële zendergroep van Duitsland. Het Duitse RTL overweegt ook om een maskerplicht op het werk in te voeren. Bertelsmann, het moederbedrijf van RTL Group, heeft overigens bij (de Duitse tak van) het dienstenbedrijf Arvato ook al wachtgeld ingevoerd. Arvato is ook in Nederland actief.

Mediengruppe RTL Deutschland is het grootste bedrijfsonderdeel van RTL Group met een jaaromzet van 2,26 miljard euro (2019). RTL Nederland boekte in 2019 een omzet van 496 miljoen euro, waarbij de EBITA-marge (een indicator van de winstgevendheid) in Duitsland met 29,3 procent veel hoger ligt dan Nederland waar die in 2019 uitkwam op 10,9 procent.

RTL Group, waar RTL Nederland deel van uitmaakt, maakte eerder bekend dat er kostenreducties over al haar deelnemingen zullen plaatsvinden om liquiditeit te behouden. RTL Nederland verklaarde daarop van week tot week te kijken welke maatregelen nodig zijn. Welke dat precies zijn, heeft RTL Nederland nog niet bekendgemaakt.

www.mediengruppe-rtl.de
www.rtl.de
www.rtlgroup.com
www.bertelsmann.de

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie