RTL Group: omzet Nederlandse tv-markt daalt, wel goede resultaten Videoland
16-05-2019 14:43:00 | Door: David de Jong | hits: 3087 | Tags:

RTL Group stelt dat er sprake is van een softe televisiereclamemarkt in Nederland, Belgie en Duitsland in het eerste kwartaal van 2019. Dit geeft het bedrijf als verklaring vooreen 2 procent daling van haar omzet van haar televisie en radio-activiteiten. Deze bedroeg in het eerste kwartaal 1,084 miljard euro bedroeg. Voor het eerst sinds jaren maakt RTL Group geen cijfers van de aparte onderdelen zoals RTL Nederland bekend; die volgen wel met het halfjaarresultaat. In totaal boekte RTL Group 7,2 procent meer omzet tot 1,52 miljard euro. Resultaten zijn niet bekend gemaakt.

De netto televisiereclamemarkt is volgens RTL Group in Nederland met 4,1 procent gedaald. Het marktaandeel voor de RTL-zenders in Nederland in de doelgroep 25 tot 54-jarigen van 18:00 uur tot middernacht is gedaald naar 31 procent; vorig jaar was die nog 32,3 procent. Positiever is RTL Group over de video on demand platforms Videoland en het Duitse TV Now. Die hebben gezamenlijk 1,15 miljoen abonnees. Bij de jaarresultaten 2018 rapporteerde RTL Group 1 miljoen abonnees. Onduidelijk is hoe de verhouding is tussen de Videoland en TV Now abonnees.

Voor heel 2019 verwacht RTL Group een omzetstijging van 2,5 tot 5 procent dankzij haar digitale activiteiten en produktiemaatschappij Fremantle. Het in Luxemburg gevestigde mediabedrijf verwacht voor het lopende kalenderjaar een resultaatdaling van 2,5 tot 5 procent EBTIDA door investeringen in televisiecontent en VOD. 

www.rtlgroup.com

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie