RTL Group: Videoland heeft 600.000 abonnees, we blijven marktleider
28-08-2019 12:20:00 | Door: David de Jong | hits: 3202 | Tags:

Videoland heeft 600.000 abonnees heeft. Dit heeft RTL-CEO Thomas Rabe geantwoord op vragen van Nederlands MediaNetwerkd. Het is voor het eerst dat de abonnee-aantallen van Videoland zijn vrijgegeven. Hiermee is Videoland de grootste VOD-dienst in Nederland die het afgelopen jaar een groei van 58,2 procent kende.

Onlangs maakte de NPO bekend 250.000 betalende abonnees te hebben bij NPO Start Plus. In november 2019 begint Disney+ met haar aanbod en is naast Netflix, Pathé Thuis, NLZIET en NPO Start Plus de concurrentie heviger dan ooit op het vlak van SVOD.

Met de 600.000 klanten presteert deze VOD-dienst volgens de leiding van RTL Group boven verwachting. Ook het Duitse TV Now telt 600.000 abonnees, met dat verschil dat Duitsland met circa 80,4 miljoen inwoners veel groter is dan Nederland, dat 17,1 miljoen inwoners telt.

Over de Nederlandse resultaten zei Thomas Rabe dat de lagere kijkcijfers een directe impact hebben op de reclame-omzet. Met name concurrentie van Talpa Network, de STER (NPO) en andere partijen hebben voor het in Luxemburg gevestigde bedrijf lagere Nederlandse resultaten opgeleverd. Over de opkomende concurrentie van Talpa Network zegt de Bertelsmann- en RTL Group-topman dat ze gewend zijn aan concurrentie. Thomas Rabe: "We zijn vele jaren in Nederland actief en niet bang. We hebben redenen om te geloven dat we marktleider blijven en investeren zowel in de programmering als in VOD." RTL Group en voorgangers zijn sinds 1989 actief in Nederland. De resultaten van BrandDeli zijn pas per maart 2019 mee gaan tellen in de omzet van het bedrijf.

RTL Group werkt sterk aan het aangaan van partnerships zowel met gelieerde bedrijven waaronder Bertelsmann, als daarbuiten. Met name op het gebied van technologie, reclame, video-on-demand, contentcreatie en sales.

Met de instelling van de Group Management Committee denkt de leiding van RTL Group dat de hele groep daarvan kan profiteren. De meest ervaren Europese CEO's van de grootste RTL-operaties zijn daarin samengebracht om samen met het management van RTL Group de strategie verder vorm te geven op het vlak van gezamenlijke sales, advertising technology, content resourcing, gestructureerde samenwerkingen. Ook denken ze over hoe om te gaan met grote partijen als Facebook en Google en over het gezamelijk agenda voeren op het vlak van regelgeving. De leiding van RTL Group roemde daarbij de technologische kennis die het Franse Groupe M6 heeft op het vlak van platformtechnologie, de Duitse adtech-invulling en de Nederlandse input bij FC Group met Matthias Scholten.

Bert Habets, die onverwacht in het voorjaar zijn CEO-rol bij RTL Group neerlegde om privéredenen, kreeg bij de aandeelhoudersvergadering geen decharge over 2018. Destijds kondigde RTL Group aan een onderzoek op bepaalde aspecten over het door hem gevoerde beleid te doen. Hierover zegt de leiding van RTL Group nu dat deze kwestie vertrouwelijk is en het bedrijf daar geen verdere uitleg over zal geven. 

Lees ook:
RTL Nederland: dalende omzetten en dalende resultaten
- RTL Group reorganiseert topstructuur

www.rtlgroup.com
www.rtl.nl
www.videoland.nl

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie