RTL Group boekt 3,4 procent omzetdaling in eerste kwartaal
30-04-2020 12:13:00 | Door: David de Jong | hits: 1427 | Tags:

RTL Group heeft 1,466 miljard euro omzet gehaald en daarmee heeft het mediabedrijf in het eerste kwartaal 3,4 procent omzetdaling gerealiseerd. De totale Nederlandse televisiereclamemarkt daalt met 7 procent.

De broadcastactiviteiten is gedaald met 4,8 procent naar 1,035 miljard euro. Fremantle (waar Blue Circle onder valt) behaalde een omzet van 378 miljoen, oftewel 1,3 procent lager vergeleken met het eerste kwartaal van 2019. De streamingomzet (waaronder SVOD, TVOD, instream en TVOD) van TV Now en Videoland gezamenlijk bedroeg 37 miljoen euro. Dat is een stijging van ruim 19 procent. TV Now en Videoland hebben inmiddels gezamenlijk 1,53 miljoen abonnees. Dat is een stijging van 130.000 abonnees. In de laatste weken van maart 2020 zou het abonnee-aantal licht zijn gestegen. In het vierde kwartaal was die groei 40.000 abonnees.

De broadcastomzet bestaat uit de omzet van RTL Nederland, Mediengruppe RTL Deutschland, RTL Belgium, RTL Hungary, Groupe M6, RTL Croatia en RTL Luxembourg. RTL Nederland had al in 2019 te maken met dalende omzetten en resultaten. In de huidige situatie lijken die te worden versterkt.

Voor Nederland verwacht het bedrijf een daling van de totale televisiereclamemarkt in het eerste kwartaal van 7 procent op basis van eigen industrieprognoses.

RTL Group verklaarde dat ze begin maart haar eerste annuleringen binnenkreeg van reclameboekingen, alsmede de vertraging van televisieproducties. Daarbij stelt het bedrijf voortgang te maken met kostenreducties om liquiditieit te garanderen.

Ondanks de coronacrisis houdt het mediabedrijf vast aan haar strategie en verwacht het in 2025 5 tot 7 miljoen abonnees op TV Now en Videoland gezamenlijk te behalen met 500 miljoen streamomzet. RTL Group heeft haar netto schuldenlast overigens teruggebracht naar 200 miljoen euro.

www.rtlgroup.com
www.rtlnederland.nl

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie