RTL Group-dochters Ad Alliance en Smartclip gaan strategisch partnership aan
17-02-2021 13:23:00 | Door: David de Jong | hits: 1213 | Tags:

Ad Alliance gaat een strategische samenwerking aan met Smartclip. Smartclip is via Mediengruppe RTL Deutschland onderdeel van RTL Group en richt zich op adresseerbare televisie en digital video advertentieoplossingen. Ad Alliance is als verkoper van reclameruimte van onder meer RTL Nederland, ook onderdeel van RTL Group.

Ad Alliance gaat de video monetization technologie van Smartclip inzetten om de groei van digital video advertising te ondersteunen. De bedoeling is dat beide partijen zich gaan richten op technologische innovaties, zoals targeted advertising. Onlang stopte KPN met targeted advertising voor klanten met KPN Interactieve tv waarbij het ook met RTL Nederland en Ad Alliance over samenwerking had gesproken. RTL Group, RTL Nederland en Ad Alliance leggen in tegenstelling tot KPN wel prioriteit bij adresseerbare reclame.

Ton Rozestraten, CEO van Ad Alliance en CCO RTL Nederland: “Deze migratie onderstreept het innovatieve karakter van onze organisatie en markeert een belangrijke mijlpaal op onze technologische roadmap, waarmee het bereik van ons Nederlandse digitale publisher netwerk optimaal kan worden ingezet. Onze focus ligt op continue verbetering om onze klanten steeds toonaangevende service te bieden."

Thomas Servatius, Co-CEO van Smartclip Europe: “De Nederlandse markt is klaar om weer een stap vooruit te zetten. Onze ad technologie is afgestemd op de Europese behoeften, zo versterken we de positie van Ad Alliance op de Nederlandse advertentiemarkt. We zijn Ad Alliance dankbaar voor het vertrouwen in ons platform en ons Nederlandse team en kijken ernaar uit om Ad Alliance te ondersteunen en in de toekomst nauwer samen te werken." 

www.adalliance.nl
www.rtlnederland.nl
www.rtlgroup.com
www.smartclip.tvVolg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie