RTL Group en Mediengruppe RTL Deutschland introduceren uniform RTL-merk
15-06-2021 06:00:00 | Door: David de Jong | hits: 1343 | Tags:

RTL Group en Mediengruppe RTL Deutschland hebben het uniforme RTL-merk gepresenteerd dat vanaf de tweede helft van 2021 wordt geïntroduceerd in Duitsland. Het huidige logo van RTL Television is in Duitsland sinds oktober 1992 in gebruik.

De bedoeling is dat dit uniforme RTL-merk voor alle uitingen door de deelnemingen van RTL Group gebruikt worden. Het is niet duidelijk of dit ook voor RTL Nederland (RTL4, RTL5, RTL7, RTL8, RTL Z, RTL Lounge, RTL Telekids, RTL Crime, RTL Nieuws, RTL XL) het geval is, aangezien RTL Group zich aan het heroriënteren is en een verkoop overweegt van RTL Nederland.

RTL Group wil het merk symbool laten staan voor positieve entertainment en onafhankelijke journalistiek. Eind 2021 zal de on demand dienst TV Now tot RTL+ worden omgedoopt. De tv-zender RTLplus krijgt een andere naam. Nieuwsmerk NTV, kindermerk Toggo en amusementszenders Vox en Nitro houden hun naam. 

Het merkenbeleid moet de digitale transformatie en herpositionering van content bewerkstelligen en diversiteit, cohesie en relevantie vergroten. De hoofdzender RTL Television gaat meer informatieve programma’s brengen gedurende op primetime en zal nieuwe entertainmentshows programmeren voor de hele familie.

Het vernieuwde RTL-logo zal uit meerdere versies in meerdere kleuren bestaan. Content moet daarbij het merk invullen. Daarbij zullen de kleuren de verscheidene genres invulling geven in verschillende contexten.Gebruikers, medewerkers en partners kunnen daarbij hun eigen logo maken. De naam Mediengruppe RTL Deutschland wordt per september 2021 gewijzigd in RTL Deutschland.

Het redesign van het merk is uitgevoerd door het designteam van RTL Deutschland in samenwerking met het Brits/Zweedse ontwerpbureau AKQA.

www.rtlgroup.com
www.mediengruppe-rtl.de
www.rtl.de

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie