Overnamecontract Talpa Network door RTL Nederland getekend
22-09-2021 10:22:00 | Door: David de Jong | hits: 4360 | Tags:

RTL Group en Talpa Network hebben hun handtekening gezet onder de overeenkomst die de overname van Talpa Network door RTL Group bevestigt. Zoals eerder aangekondigd, wordt Talpa Network daarbij ondergebracht bij RTL Nederland, waarbij John de Mol een belang van 30 procent verkrijgt in RTL Nederland. RTL Group, een Bertelsmann-bedrijf, blijft met 70 procent de controlerende aandeelhouder van RTL Nederland. Talpa Entertainment Productions (van John de Mol) en Fremantle (van RTL Group) blijven buiten deze overeenkomst en blijven volledig van John de Mol, respectievelijk RTL Group.

RTL Group en Talpa Network hebben aangekondigd dat de ondernemingsraden van zowel RTL Nederland als Talpa Network hun positieve adviezen hebben afgegeven voor de voorgestelde fusie. RTL Group en Talpa Network zullen de aangekondigde fusie voorleggen bij de competente mededingingsautoriteiten (de Autoriteit Consument & Markt en/of de Europese Commissie).

RTL Group verwacht dat de overname in de eerste helft van 2022 zal kunnen zijn geëffectueerd. Dan zullen naar verwachting ook meer details bekend worden over wat de overname/fusie zal betekenen voor de organisaties, personeel en de merken.

Eerder werd al wel bekend dat John een garantie krijgt voor de afname van tv-formats en tv-producties voor zijn bedrijven Talpa Concepts en Talpa Entertainment Producties. Daarbij heeft hij toezeggingen gekregen voor de uitzending daarvan op bepaalde slots om zijn formats te kunnen testen bij de RTL-zenders en Videoland.

Indien de fusie/overname wordt goedgekeurd zonder voorbehoud, betekent dit dat er één groot commercieel radio- en televisiebedrijf ontstaat, waarbij behoudens de NPO nauwelijks nog concurrentie van betekenis bestaat.

Lees ook:

RTL Group neemt Talpa Network over en fuseert deze met RTL Nederland 
RTL Group: John de Mol krijgt gegarandeerde afname van tv-producties en slots bij RTL Nederland

www.rtlgroup.com
www.rtlnederland.nl
www.talpanetwork.com
www.talpaentertainmentproductions.com

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie