RTL Group-man wordt CFO bij RTL Nederland; Rik Weling COO
08-11-2019 12:48:00 | Door: David de Jong | hits: 3622 | Tags:

RTL Nederland heeft aangekondigd haar directieteam te wijzigen, waarbij Rik Weling zijn taken als CFO neerlegt en wordt opgevolgd door Olivier Zacharia die nu nog voor RTL Group werkt. Rik Weling wordt tot de nieuwe gecreëerde positie van Chief Operating Officer, COO, benoemd. De benoemingen gaan per 1 december 2019 in na het advies van de OndernemingsRaad.

Rik Welling, die sinds 2011 werkzaam is voor RTL Nederland, werd in april 2018 na het vertrek van Vivienne de Leeuw, CFO van RTL Nederland. Olivier Zacharia werkt sinds 2007 voor RTL Group in Luxemburg, waar hij sinds juni 2015 Senior Vice President Controlling & Investments is. De COO en CFO rapporteren aan CEO Sven Sauvé. Daarnaast zetelen Ton Rozestraten als Chief Commercial Officer, Giovanni Piccirilli als Chief Technology Officer, Lucien Brouwer als Chief Marketing Officer en Peter van der Vorst als directeur Content en Marketing in het directieteam van RTL Nederland. Het is opvallend dat een bij moedermaatschappij RTL Group werkzame Fransman wordt benoemd tot CFO bij RTL Nederland.

Sven Sauvé, CEO van RTL Nederland: "RTL Nederland is altijd een voorloper geweest. Zeker als het gaat over de digitale transformatie van onze industrie en de kansen die dat biedt. Daarom vergroten we onze investeringen in lokale exclusieve content, tech en datamanagement. Dit proces behoeft toegewijde aandacht en dat verankeren we in de nieuwe COO-positie. Met Rik Welling hebben we een strategische denker in huis die in deze functie de kansen in de markt als geen ander herkent en weet te benutten. Naast het versnellen van onze digitale transformatie versterken we ook alle financiële processen waaronder investeringsplanning en financiële aansturing. Olivier Zacharia als CFO is de perfecte aanvulling en versteviging van ons directieteam. Hij heeft al een sterke relatie met RTL Nederland en zijn brede kennis en ervaring maken hem tot de strategische business partner die de wendbaarheid van RTL in een dynamische markt optimaal kan ondersteunen."

Deze week maakte RTL Group bekend dat er bij RTL Nederland dalende reclame-omzetten waren in de eerste negen maanden van 2019, terwijl de reclamemarkt met 1 procent gestegen is. Het is jaren geleden dat een niet-Nederlands directielid bij RTL Nederland werd benoemd, dat direct afkomstig was van RTL Group. Bij RTL Group is de CEO van Bertelsmann, Thomas Rabe sinds 1 april 2019 CEO geworden na het plotselinge terugtreden van Bert Habets. RTL Nederland is volledig in handen van RTL Group, die op haar beurt voor 75,1 procent in handen is van Bertelsmann.

www.rtlnederland.nl
www.rtlgroup.com

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie