RTL Group richt internationaal crossmediaal sales house op
18-02-2022 14:28:00 | Door: David de Jong | hits: 1880 | Tags:

RTL Group richt via de dochterbedrijven RTL AdConnect, G+J iMS en de mediadivisie van Smartclip een internationaal crossmediaal sales house op. Op deze wijze wil RTL Group de internationale activiteiten die RTL AdConnect uitvoert (vooral voor de RTL-dcohterbedrijven) koppelen aan die van Smartclip (die adtech aanbiedt), met het internationale reclameverkoopbedrijf van het Duitse Gruner+Jahr dat sinds kort onder RTL Deutschland valt.

Het sales house, dat nog geen naam heeft, zal reclamemogelijkheden verkopen die via televisie, digitale video, radio, podcasts, online, mobiel en print worden aangeboden. Daarbij gaat het om onder meer om alle merken die onder RTL Group vallen (waaronder ook die van RTL Nederland), ITV (Verenigd Koninkrijk), DPG Media (de VTM-zenders), de Italiaanse publieke omroep Rai en de Amerikaanse netwerken van NBCUniversal.

RTL Group wil inspelen op de behoefte aan crossmediale wensen van adverteerders. Gruner+Jahr zit van oudsher in de tijdschriftrenmarkt, terwijl smartclip zich richt op digitale oplossingen. Het sales house sluit volgens RTL Group goed aan bij Yospace.

Het internationale sales house krijgt 250 medewerkers en zal actief zijn in 13 landen met kantoren in Amsterdam, Brussel, Keulen, GEnt, Gutersloh, Hamburg, Helsinki, Londen, Los Angeles, Luxemburg, Madrid, Milaan, New York, Oslo, Parijs, Stockholm, Wenen en Zurich.

Thomas Rabe, CEO van RTL Group: "In de groeiende concurrentie met wereldwijde tech -platforms, zijn allianties en partnerships tussen Europese mediabedrijven steeds belangrijker. Met onze internationale sales unit willen we een leidend platform creëren die de combinatie weet te leggen tussen het genereren van inkomsten. schaalgrootte, transparantie en makkelijke toegang tot de laats reclametechnologien, RTL AdConnect, G+J iMS en Smartclip's mediatak hebben een sterke marktpositie en vullen elkaar perfect aan als het gaat om hun diensten, geografische footprint en hun vaardigheden. Ons omzet generernd platform zal open zijn voor alle omroepen en uitgevers die een innovatief, klantvriendelijk alternatief willen zijn voor de wereldwijde tech-platforms. Ik wens Stéphane Coruble, Oliver Vespar en de teams al het best en succes in hun aankomende rollen."

Stéphane Coruble, thans CEO van RTL AdConnect zal de leiding krijgen over het sales house als CEO. Hij zal rapporteren aan Mattthias Dang die de voorzitter van de raad van commissarissen wordt van het saleshouse, naast zijn rol als co-CEO van RTL Deutschland. Oliver Vesper, thans co-CEO van Smartclip zal Chief Digital Officer (CDO) en Deputy CEO worden van het interntionale sales house.

Daniel Bischoff, zal naast zijn huidige rol als Chief Marketing & Operations Officer van RTL AdConnect, de leiding krijgen over het Transformation Office die de integratie van RTL AdConnect, G+J iMS en de mediadivisie van Smartclip zal begeleiden. André Freiheit, thans Executive Director of G+J iMS zal het bedrijf eind juni 2022 verlaten.

www.rtlgroup.com
www.rtl-adconnect.com
www.internationalmediasales.net
www.smartclip.tv

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie