RTL Group verkoopt SpotX aan Magnite
05-02-2021 13:05:00 | Door: David de Jong | hits: 1403 | Tags:

RTL Group verkoopt haar ad-tech bedrijf SpotX aan de Amerikaanse branchegenoot Magnite. De verkoopprijs is 468 miljoen euro cash. Daarnaast verkrijgt RTL Group 14 miljoen aandelen van Magnite. De verwachting is dat de transactie in het tweede kwartaal van 2021 zal worden geëffectueerd. RTL Group blijft met Smartclip en Yospace in Europa actief op het vlak van ad-tech.

RTL Group kocht in 2014 voor 107 miljoen euro een belang van 70 procent in SpotX en kocht het resterende belang in 2017 voor 123 miljoen euro. In 2019 hevelde RTL Group Europese onderdelen van SpotX over naar RTL-dochter Smartclip, dat in Duitsland is gevestigd.

Thomas Rabe, CEO van RTL Group en Bertelsmann: “De verkoop van SpotX is volledig in lijn met onze strategie om ons te concentreren op onze Europese digitale activiteiten in streaming media, advertising technologie, digitale video en audio alsmede onze wereldwijde contentactiviteiten met Fremantle. SpotX is een fantastisch bedrijf dat zich focust op de Verenigde Staten met een significant potentieel. Ik wil het management en het gehele SpotX-team danken voor hun uitstekende prestaties, toewijding en professionaliteit. We kijken ernaar uit om te participeren in het toekomstig success van SpotX en Magnite als aandeelhouder in de gecombineerde entiteit."

"Advertising technologie blijft onze strategische prioriteit bij RTL Group. Om onze business succesvol te transformeren zijn twee zaken van belang. Een is een hoger bereik in zowel lineaire als non-lineaire  televisie. En de tweede is het beter generen van inkomsten bij ons bereik middels targeting en personalisatie, en dit vereist state-of-the-art advertising technologie en datamanagement. Met onze Europese ad-tech bedrijven Smartclip en Yospace hebben we significante vooruitgang geboekt om een open Europees ad-tech platform te bouwen en treden we in de grote groeimarkt van adresseerbare televisiereclame. “

In Duitsland is er voor 2025 een groeiverwachting van 500 miljoen euro in adresseerbare televisiereclame. 

Smartclip is onderdeel van Mediengruppe RTL Deutschland en heeft ook een kantoor in Amsterdam-Noord. Smartclip richt zich op vraagstukken omtrent digitale video en televisiereclame. Yospace, dat RTL Group in 2019 aankocht, is vlak bij Londen gevestigd in het Verenigd Koninkrijk en richt zich met name op Server-Side Dynamic Ad Insertion die het mogelijk maakt om bestaande reclames in een broadcast stream te vervangen door gepersonaliseerde targeted reclames.

www.spotx.tv
www.smartclip.tv
www.yospace.com
www.rtlgroup.com

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie