RTL Nederland brengt RTL Nieuws onder in aparte BV
09-04-2021 15:26:00 | Door: David de Jong | hits: 1663 | Tags:

RTL Nederland zal per 1 mei 2021 de nieuwsactiviteiten onderbrengen in RTL Nieuws BV, als dochteronderneming van RTL Nederland. Dit meldt Villamedia. RTL Nieuws valt sinds de start op 2 oktober 1989 direct onder RTL Nederland (voorheen RTL Veronique en RTL4 SA). De wijzigingen hebben geen invloed op de activiteiten en voorwaarden waarop RTL Nieuws werkt.

De Ondernemingsraad van RTL Nederland is akkoord gegaan met het voornemen. Met het opzetten van een afzonderlijke entiteit kunnen ook afzonderlijke CAO-afspraken worden gemaakt voor de nieuwsmedewerkers, los van RTL Nederland. RTL Nieuws BV is in september 2020 ingeschreven bij de Kamer van Koophandel met RTL Nederland BV als bestuurder.

De directie van RTL Nederland heeft verklaard dat RTL Nieuws een onafhankelijke positie inneemt en ziet het als productiehuis die geleid wordt door de hoofdredactie. Daarbij is de bedoeling de rapportages, zowel intern als richting de RTL Group te vereenvoudigen.

RTL Nederland heeft in Nederland de BV's RTL Nederland, RTL Nederland Holding, RTL AdConnect, RTL Group Beheer, RTL Nederland Ventures, Format Creation Group, Smartclip Benelux, Videoland en AdAlliance. De afgelopen jaren is aantal BV's teruggebracht mede door (overgenomen) activiteiten samen te voegen.

De zenders RTL4, RTL5, RTL7, RTL8, RTL Z, RTL Telekids, RTL Crime en RTL Lounge opereren met Luxemburgse uitzendlicenties als activiteiten van CLT-Ufa SA. Daarnaast kent RTL Group nog de BV's die onder Fremantle vallen.

De meeste andere deelnemingen van RTL Group, waaronder Mediengruppe Groupe M6 en RTL Belgium, hebben geen aparte entiteit opgezet voor hun nieuwsredacties. Wel heeft RTL Group in Duitsland een aparte entiteit voor haar nieuwszender N-TV en een journalistieke opleiding (RTL Journalistenschule fur tv und multimedia) alsmede regionale nieuwsentiteiten (RTL West, RTL Nord en RTL Hessen).

www.rtlnieuws.nl
www.rtlnederland.nl
www.rtlgroup.com

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie