RTL Nederland investeert tientallen miljoen extra in content en streaming
14-03-2019 12:03:00 | Door: David de Jong | hits: 3015 | Tags:

RTL Nederland gaat enkele tientallen miljoen extra investeren in content en haar streaming platform Videoland. Moederbedrijf RTL Group investeert in de komende drie jaar in totaal 350 miljoen euro in haar streaming diensten in Europa. Deze gelden zullen met name in Duitsland en Frankrijk terecht komen, de grootste RTL-markten.

Sven Sauvé, CEO van RTL Nederland: "Dat kijkers minder tv kijken is een feit. Gelukkig hebben wij met Videoland in een vroeg stadium geïnvesteerd in video on demand, waardoor de Nederlandse kijker een uitstekend lokaal alternatief heeft voor de grote internationale VOD-partijen."

RTL Group heeft in al haar markten de zogeheten Total Video 2.0 strategie geïmplementeerd. Bert Habets, CEO van RTL Group wil daarmee de lokale streaming kampioen zijn en content creatie versterken. Bert Habets ziet de investeringen in exclusieve lokale content als een lange termijn investering. Ook het aanbieden van streaming diensten ziet Bert Habets in combinatie met eigen exclusieve content als een kans om omzetten en bedrijfsresultaten te vergroten. Van de 350 miljoen euro is de komende drie jaar 300 miljoen euro bedoeld voor de ontwikkeling van eigen content.

Meer over de financiële resultaten van RTL Nederland en RTL Group is te lezen in dit artikel.

www.rtlgroup.com
www.rtlnederland.nl

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie