RTL Nederland komt met documentaire Erik in de Verdeelde Staten op Videoland
11-09-2020 17:15:00 | Door: David de Jong | hits: 3995 | Tags:

Vlak voor de Amerikaanse presidentsverkiezingen 2020 gaat RTL Nieuws-correspondent Erik Mouthaan op een reis door de Verenigde Staten om te zien hoe Amerikanen denken over hun land. Onder de titel Erik in de Verdeelde Staten schetst de  een beeld van een verdeeld Amerika over de pandemie, Black Lives Matters, witte extremisten, het klimaat of zelfs fake news.
De zesdelige documentairereeks is vanaf 29 september 2020 wekelijks te zien bij de RTL-abonnementsdienst Videoland.

Erik Mouthaan: "Het is een portret geworden van een prachtig land dat met zichzelf in de knoop zit. In de veertien jaar dat ik correspondent ben, heb ik mijn geliefde land zien veranderen. Ik heb de samenleving geprobeerd te peilen en ik ontdekte een totaal verdeeld land. Dat maakt mij soms verdrietig en boos maar tegelijkertijd brengt het ook nieuwe inzichten en hoop."

In de zesdelige documentairereeks gaat Erik Mouthaan naar een Black Lives Matters-protest en ontmoet witte extremisten. Ook worden families bezocht die niet meer met elkaar aan de eettafel kunnen zitten vanwege het huidige politieke klimaat. Op een eiland dat wegzakt in de zee hoort Erik Moutaan dat klimaatverandering een hoax is, maar hij spreekt ook een woedende voormalige generaal die zegt dat zijn land het probleem ontkent. Tijdens zijn tocht in de Verenigde Staten ontmoet hij mensen die het doelwit zijn van Donald Trumps immigratiepolitie en hij wordt zelfs aangevallen omdat de gemiddelde Trump-stemmer hem een lid van het fake news vindt. Tot slot wordt Erik Mouthaan zelf geveld door het coronavirus en dat valt niet mee. Hij ontmoet een verpleegster die haar zieke moeder thuis houdt uit angst dat die zal sterven.
 
Erik in de Verdeelde Staten is geproduceerd door Storicam Mediaproducties onder regie van Roel Hees.

www.videoland.nl
www.rtlnederland.nl


Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie