RTL Nederland schaft aparte websites af en bundelt op RTL.nl
07-05-2020 13:01:00 | Door: David de Jong | hits: 2245 | Tags:

RTL Nederland stopt met nagenoeg alle losse websites. Alle content, waaronder ook die van RTL Nieuws zal in het eerste kwartaal van 2021 worden samengevoegd waarbij RTL.nl het platform voor entertainment, nieuws en actualiteiten wordt.

Eerder waren de zenderwebsites van RTL4, RTL5, RTL7, RTL8, RTL Lounge,RTL Crime, RTL Telekids al opgeheven. Zelfs de televisiegids voor genoemde zenders is verdwenen. Het opzetten van RTL.nl is een omvangrijk project dat stapsgewijs plaats vindt, beginnend met de tijdelijke integratie van een aantal sites en apps in RTLNieuws.nl.

De content van de apps en websites van RTL Z, Bright, VTBL, Eigen Huis & Tuin en RTL 7 Darts zullen in mei 2020 tijdelijk ondergebracht bij RTLnieuws.nl. De content is daar terug te vinden onder kopjes, zoals Tech, Sport, Lifestyle en Economie.

De losse programmawebsites gaan tijdelijk over naar de on demand website RTLXL.nl. RTL Nederland verwacht in het eerste kwartaal van 2021 het gehele aanbod, inclusief de online activiteiten van RTL Boulevard, RTL Nieuws en RTL XL, onder te brengen bij RTL.nl. Alleen Videoland, Buienradar en Evajinek.nl blijven naast RTL.nl bestaan.

RTL Nederland wil op deze wijze met één platform al haar digitale content bundelen. Het platform wordt mede ontwikkeld op basis van consumentenonderzoek en maakt gebruik van technologie om continue te kunnen inspelen op de behoefte van de bezoeker.

Op dit moment is RTL.nl vooral een site waar terug naar RTL-programma's en fragmenten kan worden gekeken.

Sven Sauvé, CEO RTL Nederland: "RTL Nederland heeft zich de afgelopen jaren sterk ontwikkeld op digitaal vlak. Op het gebied van streaming is Videoland als platform niet meer weg te denken in het Nederlandse medialandschap. Daarnaast zijn er uitstekende redacties aan het werk die digitale RTL-content maken waar ze heel veel bezoekers mee bereiken, maar wel versnipperd. De oplossing is focus. We willen die rijke content samenbrengen op één consumentgericht platform, RTL.nl. Zo creëren we één omgeving die makkelijk te vinden is en waar bezoekers hun persoonlijke voorkeuren optimaal kunnen beheren."

www.rtl.nl
www.rtlnederland.nl

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie