RTL Nederland voegt salesactiviteiten samen onder merk AdAlliance
29-10-2019 12:29:00 | Door: David de Jong | hits: 9436 | Tags:

RTL Nederland heeft aangekondigd per 1 januari 2020 alle Nederlandse salesactiviteiten samen te voegen en voortaan onder één merk onder te brengen: AdAlliance. Daarmee volgt RTL Nederland het Duitse zusterbedrijf Mediengruppe RTL Deutschland, dat een soortgelijke beweging maakte op 1 januari 2017.

Het Nederlandse AdAlliance zal Adfactor, BrandDeli, Triade Media en RTL Nederland Sales samenbrengen en in Hilversum worden gevestigd. BrandDeli is nu nog in Amsterdam gevestigd, Triade Media in Duivendrecht en Adfactor in Den Haag. De overige salesactiviteiten van RTL Nederland zitten in Hilversum. Met de komst van AdAlliance komt volgens het bedrijf een zeer beperkt aantal functies te vervallen; er wordt nog op advies gewacht van de ondernemingsraad van RTL Nederland voordat AdAlliance kan starten.

AdAlliance zal zich richten op sales, creatie, marketing, intelligence & operations, partnership management & innovatie en specifieke productfocus. RTL Nederland stelt in een persverklaring dat het de afgelopen jaren geïnvesteerd heeft in haar salesportfolio en dat AdAlliance het antwoord is op de behoefte van klanten aan verbeterde service, innovatie op het gebied van adtech, targeting en data en op maat gemaakte (bereiks)oplossingen voor tv, social en online vanuit één aanspreekpunt.

De investeringen in de reclameverkoop door RTL Nederland bestonden onder meer uit overnames van Triade Media (75 procent in januari 2016), Adfactor (60 procent in september 2017) en BrandDeli (100 procent in januari 2019). RTL Nederland heeft niet bekendgemaakt of ze de minderheidsaandeelhouders in Triade Media (Giovanni van Lunenborg en Marc Nagelkerken) en Adfactor zal uitkopen. Marc Nagelkerken en Giovanni van Lunneborg, die samen 25 procent bezitten van Triade Media, hebben bevestigd hierover in gesprek te zijn met RTL Nederland.

AdAlliance zal blijven werken voor externe partijen als Discovery Benelux, de Nederlandse tv-tak van Walt Disney Company, DPG Media, Viacom en VodafoneZiggo (Ziggo Sport).

Ton Rozestraten, Chief Sales Officer RTL Nederland: "Onze ambitie is groot, we willen met AdAlliance het meest klantgerichte videosalesnetwerk van Nederland zijn. Om het servicelevel voor onze klanten te garanderen hebben we onder andere hun wens om één primair aanspreekpunt te hebben, als uitgangspunt genomen voor de nieuwe organisatiestructuur. Daarbij hebben we focus aangebracht, zodat de expertise en creativiteit van onze medewerkers efficiënter en effectiever kunnen worden ingezet. We willen klanten oplossingen op maat bieden met de bestaande en innovatieve producten, waardoor de verbinding van hun merken met kijkers, volgers en lezers sterker wordt dan ooit. Met de komst van grote internationale partijen en consolidatie in de markt is de druk op de spelers die lokaal actief zijn groot. Door samen te werken, kunnen we ons op de Nederlandse markt onderscheiden met een groot bereik van hoge kwaliteit. De stap om nu al onze salesactiviteiten te integreren onder één vlag is dan ook een directe uitnodiging aan andere marktpartijen om zich aan te sluiten."

www.rtlnederland.nl
www.adverterenbijrtl.nl
www.triademedia.nl
www.branddeli.nl
www.adfactor.nl
www.adalliance.nl

www.ad-alliance.de
www.rtlgroup.com

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie