RTL Nederland: vooral bekende titels in seizoen 2021-2022
27-07-2021 14:59:00 | Door: David de Jong | hits: 3765 | Tags:

RTL Nederland programmeert bij de start van televisieseizoen 2021-2021 vooral bekende titels. Vijf avonden per week wordt er een wisselende primetime-titel uitgezonden op RTL 4. Die wisselende titels krijgen 1,5 uur zendtijd. 

Daarmee gaat RTL Nederland door met de ingezette strategie die tijdens de coronacrisis zijn intrede deed: langere programma's met minder programmatitels.

Seizoen 2021-2022 is het laatste seizoen waarbij Talpa Network nog met haar zenders concurreert met RTL Nederland, aangezien een overname door RTL Group is aangekondigd, waarbij Talpa Network bij RTL Nederland zal worden ondergebracht.

RTL 4: vaste elementen geprolongeerd

Op RTL 4 is de talkshow met Eva Jinek, net als de zomerse talkshow van Humberto Tan, om 22:00 uur te zien. Verder blijven RTL Nieuws, RTL Boulevard, Editie NL en Goede Tijden Slechte Tijden terugkerende elementen in de programmering. Goede Tijden, Slechte Tijden blijft vier keer per week te zien; voor de coronacrisis was dit vijf keer per week.

Expeditie Robinson zal bij RTL4 zowel op vrijdag- als zondagavonden te zien zijn, terwijl de talkshow van Humberto Tan weer op zondagen te zien zal zijn. RTL4 programmeert verder bekende titels als Kopen zonder Kijken, Tour de Frans, Chantals Beauty Camper, Rooijakkers over de Vloer en Oh wat een Jaar.

Realityzender RTL 5

RTL 5, dat vooral uit realityprogramma's bestaat, programmeert voort met bekende titels als Hotter than my Daughter (met Bridget Maasland), de realityseries Als de brandweer, en de dagelijkse uitzending van De Alarmcentrale Pech onder de zon. Ook het programma Five Days Inside krijgt een vervolg met Geraldine Kemper, Rick Brandsteder en Natasja Froger. RTL 5 programmeert verder dagelijks 112 Vandaag..

Film en sportzender RTL 7

RTL 7 kan zich iets meer als sportzender profileren dankzij de komst van de voetbalwedstrijden uit de UEFA Champions League. In september is ook de World Cup of Darts te zien. Verder programmert RTL 7 dagelijks (actie)films.
Ook RTL 8 gaat door met het vrouwelijk profiel en bekende titels. Wel introduceert het romantische en comedyfilms op dinsdag- en woensdagavonden.

Videoland

RTL Nederland lijkt zich voor nog niet eerder vertoonde content meer te richten op Videoland waar onder meer de datingshows Take me Out en Are you the One gemaakt worden. Ook een aantal niet eerder vertoonde series is bij Videoland te zien.

www.rtlnederland.nl

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie