RTL lanceert lineair kanaal in Duitsland: VOXup
26-09-2019 13:47:00 | Door: David de Jong | hits: 2931 | Tags:

Mediengruppe RTL Deutschland lanceert op 1 december 2019 een lineair kanaal met de naam VOXup. De zender zal gepositioneerd worden als een zusterkanaal van VOX. VOX richt zich op vrouwen, een doelgroep waar VOXup zich ook op zal richten. Het is opvallend dat in tijden van een beweging van lineaire televisie naar video on demand, RTL in Duitsland een vrij te ontvangen lineaire zender lanceert. Het kanaal zal van start gaan met formats die van de zender VOX afkomen, waaronder Das Perfekte Dinner, Shopping Queen en Amerikaanse series als Ally McBeal.

Stephan Schäfer, Chief Content Officer bij Mediengruppe RTL Deutschland: "Hoe innovatief en inspirerend televisie juist ook voor een jonger publiek kan zijn, bewijst VOX sinds jaren als geen andere zender in Duitsland. Dit succesverhaal willen we met VOXup vergroten. Wij zijn er van overtuigd dat het de juiste tijd is voor de start van een nieuwe televisiezender."

Opvallend is dat in het reclamemodel de zenders VOX en VOXup dezelfde reclames zullen tonen tijdens reclamebreaks die gelijktijdig zullen worden uitgezonden. 

Matthias Dang, Chief Commercial Technology van Mediengruppe RTL en algemeen directeur van Ad Alliance: "Met de start van VOXup bereiken we tegelijkertijd twee doelen. We kunnen de dorst lessen van onze adverteerders door meer netto bereik te genereren en de reclames in meerdere omgevingen te plaatsen bij de content in typische VOX-kwaliteit. We onderstrepen onze aanspraak als innovatieleider ook in de reclameverkoopmarkt. Ad Alliance brengt nu in de Duitse reclamemarkt een model voor gekoppelde uitzendingen van reclamezendtijd."

VOXup zal in ieder geval vrij te ontvangen zijn via de populaire Astra-satelliet. De zender zal ook via de Duitse kabelnetten en IPTV-netwerken worden aangeboden. In Duitsland telt RTL naast hoofdzender RTL, de zenders en merken VOX, N-TV, Nitro, RTLplus en via joint venture de zenders Super RTL (met Disney), Toggo Plus (met Disney), RTL II en daarnaast de betaalde themazenders RTL Crime, RTL Passion, RTL Living en Geo Television. Via de ondemand-dienst TV NOW Premium telt RTL in Duitsland 600.000 betalende abonnees voor de Duitse tegenhanger van Videoland. VOX behaalde in het eerste half jaar een gemiddeld marktaandeel van 6,4 procent in de doelgroep 14 tot 59-jarigen; geheel Mediengruppe RTL Deutschland behaalde 28,1 procent marktaandeel en is daarmee de best bekeken mediagroep van Duitsland. De Duitse deelneming van RTL Group heeft net als RTL Nederland te kampen met iets dalende financiële resultaten. Ad Alliance is de reclameverkoopmaatschappij van en voor de Duitse RTL-zenders.

www.mediengruppe-rtl.de
www.vox.de
www.ad-alliance.de


Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie