RTL Nederland wil dicht bij kijker staan
30-08-2019 10:09:00 | Door: | hits: 2007 | Tags:

RTL Nederland maakte tijdens RTL FestiFall de programma’s bekend waarmee ze het najaar 2019 start. Directeur content Peter van der Vorst geeft aan de focus te leggen op RTL 4, RTL 5 en Videoland, de platforms waarin het bedrijf tientallen miljoenen investeert ten behoeve van onderscheidende Nederlandse content.

In maart 2019 kondigde het bedrijf al aan de komende drie jaar enkele tientallen miljoen extra in content en streaming te zullen investeren.

Peter van der Vorst: “Wij weten al 30 jaar wat er speelt in de Nederlandse samenleving. We onderscheiden ons met lokale verhalen. Niet alleen op tv, maar zeker ook bij Videoland. We zetten ons makerschap en dat van onze presentatoren in om verbinding te maken met de Nederlandse kijker. Ik wil dat we persoonlijk, herkenbaar en dichtbij zijn.”

Nieuwe RTL-gezichten voor programma’s

Peter van der Vorst: “Onze presentatoren zijn makers, mensen met een groot verlangen om een verhaal te vertellen. Wij geven ze graag de ruimte bij RTL en daarom investeren we in ervaren makers en jonge talenten met een duidelijke visie.”

RTL Boulevard krijgt vanaf maandag 2 september een andere presentator aan de desk: Eddy Zoëy. Gerard Joling is binnenkort te zien in The Masked Singer bij RTL4 en maakt later dit jaar zijn opwachting als presentator in All Together Now. Daarnaast is hij bezig met opnames voor zijn  programma Joling en de Buitenlanders. Five Days Inside, voorheen gepresenteerd door Beau van Erven Dorens krijgt drie gezichten: Angela Groothuizen, Caroline Tensen en Natasja Froger, die elkaar zullen afwisselen. Monica Geuze is aangetrokken om Love Island exclusief voor Videoland te presenteren. Geraldine Kemper doet dit voor Expeditie Robinson. 

Peter van der Vorst: “RTL4 is en blijft ons vlaggenschip. Met heel veel vertrouwde, maar ook veel nieuwe programma’s, vaak in eigen huis ontwikkeld. Verbindende factor is het human interest aspect en de ruimte voor de kracht van het verhaal. Of het nu een groot entertainmentprogramma als Dancing With The Stars, GTST of een intiem programma als The Repair Shop is, het fundament is het persoonlijke verhaal.”

Waar Chantal Janzen de avonduren omtovert tot een gezellige chaos in Chantals Pyjama Party, neemt Angela Groothuizen Nederlandse gezinnen mee naar de Amish in Ver Van Huis. Caroline Tensen komt terug met Het Spijt Me, Vivienne van den Assem en Robert ten Brink kijken of stellen elkaar echt kennen in Je Kent Me Toch, Schat? en Beau is de naam van de dagelijkse talkshow die het mislukte RTL Late Night moet doen vergeten.

RTL Nederland zet verder in op een aanscherping van het profiel van RTL5. Deze dient de kernwoorden prikkelender, Nederlands en een beetje brutaal te vertegenwoordigen. Nienke Plas komt met een realityserie bij RTL 5 en Videoland over haar leven en gezin. Ook Ranking the Stars met Paul de Leeuw heeft een plek op deze zender. Jan de Hoop krijgt met Jan Houdt Hoop zijn eigen humoristische nieuwsquiz op RTL 5. Hij test hierin hoe het met de algemene kennis van jongeren is gesteld. Verder werkt de zender aan een nieuw dagelijkse actualiteitenprogramma dat volgens Peter van der Vorst dik op de huid van de Nederland zit en later dit seizoen op het scherm zal moeten komen.

RTL Nederland blijft bij Videoland investeren in lokaal drama, documentaires en reality. De SVOD-dienst telt 600.000 abonnees, zo maakte de CEO Van RTL Group bij de halfjaarcijfers 2019 bekend.  In een Nederlandse dramaserie wordt het leven van middelbare scholieren gevolgd. In samenwerking met RTL Group is de internationale tiendelige hitserie Four Weddings and a Funeral aangekocht. Daarnaast wordt het tweede seizoen van Mocro Maffia vertoond.

RTL Nederland lanceert in het najaar 2019 een opleidingsafeling onder de naam Videoland Academy om jonge makers de kans te geven om vier fictiefilms van 45 minuten en één documentaire drieluik te maken. Videoland Academy wordt opgezet in samenwerking met de Filmacadamy. RTL Nederland zal de komende drie jaar jaarlijks 1 miljoen euro hierin investeren.

RTL Nederland heeft te kampen met dalende resultaten in het eerste half jaar van 2019, zowel in omzet als resultaat. Dit bleek uit de cijfers van RTL Group. Met de gedane investeringen hopen RTL Group en RTL Nederland betere prestaties te behalen in een meer concurrentieel landschap nu Disney+ van start gaat en Talpa Network flink heeft geinvesteerd in haar programmering.

www.rtl.nl

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie