RTL wil ook in Duitsland niet samenwerken met concurrent
15-03-2019 14:18:00 | Door: David de Jong | hits: 2753 | Tags:

RTL Group wil ook in Duitsland niet samenwerken met haar grootste concurrent. Een verzoek van ProSiebenSat.1 Media om samen met Discovery een samenwerking aan te gaan voor de streamingplatforms, heeft Bert Habets, de CEO van RTL Group afgewezen. In Duitsland heeft ProSiebenSat.1 Media haar eigen platform 7TV en RTL werkt onder de naam TV Now. Beiden bieden naast gratis diensten ook premium diensten. Daarnaast bieden de publieke zenders Das Erste en ZDF haar eigen Mediathek of Sendung Verpasst.

Het is opvallend dat RTL elke samenwerking in Duitsland afwijst en liever zelf wil werken aan de groei en uitbouw van de eigen platforms. In Nederland en Frankrijk (M6) werkt RTL wel samen met concurrenten via respectievelijk NLZiet en het binnenkort te lanceren Franse Salto. In Nederland heeft Talpa Network getracht samen te werken met RTL Nederland op het vlak van content en streamingdiensten. Dat heeft RTL Nederland afgewezen. RTL Group kondigde aan de komende drie jaar in de markten waarin ze opereert 50 miljoen euro in de streamingplatforms te investeren en 300 miljoen euro in exclusieve content.

Duitsland is de grootste operatie waar RTL Group actief is. Vorig jaar daalde aldaar de omzet met 2,8 procent naar 2,226 miljard euro, met een licht dalend operationeel (EBITA) resultaat van 715 miljoen euro. In Duitsland is het bedrijf actief met zenders als RTL, RTL II, Super RTL (50 procent), RTL Plus, Nitro, Toggo Plus, NTV, Toggo Plus alsmede themazenders RTL Crime, RTL Passion en RTL Living en het TV Now streaming aanbod. De omzet van RTL Nederland is meer dan vier keer zo klein als haar Duitse evenknie.

www.mediengruppe-rtl.de
www.rtlgroup.com
www.prosiebensat1.com

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie