Red Bee Media levert OTT diensten aan NLZiet
23-05-2019 12:46:00 | Door: David de Jong | hits: 1861 | Tags:

Red Bee Media heeft in Nederland een contract gesloten met NLZiet voor de levering van Managed OTT Services. Dit is het resultaat van een uitgevoerde proof-of-concept met live streams van de UEFA Champions League in het voorjaar van 2019.

De te leveren diensten bestaan uit transcoding, packaging en het leveren van high-quality streams van live kanalen en catch-up content op het platform van NLZiet. NLZiet is een maandelijkse abonnementsdienst die de content van 22 lineaire kanalen bundelt via live streams en VOD-content. NLZiet is opgezet door de Nederlandse Publieke Omroep (NPO) in samenwerking met RTL Nederland en Talpa Network.

Het proof-of-concept bestond uit het testen en demonstreren van de mogelijkheden om live en catch-up content te leveren aan diverse apparaten en het vermogen om grote aantallen gelijktijdige gebruikers te bedienen. De succesvolle tests bestonden uit livestreams van de UEFA Champions League in april en mei 2019, waarbij Red Bee Media de content op mobiele apparaten en smart tv’s afleverde.

Voortaan zal Red Bee Media gebruik maken van de Channel Store, een platform met meer dan 10.000 lineaire tv en radio signalen, gecombineerd met de Managed OTT Services om live kanalen en 22 lineaire kanalen met 7 dagen terugkijken te leveren.

Niels Baas, Managing Director van NLZiet zegt: “Red Bee Media biedt een complete OTT-oplossing, waarbij innovatie, schaalbaarheid en een flexibel servicemodel doorslaggevend zijn geweest in onze keuze voor Red Bee Media. Door deze samenwerking kunnen NLZIET en Red Bee Media een flexibel, schaalbaar en innovatief OTT-platform bieden, waarmee we onze abonnees een verbeterde kijkervaring kunnen bieden.”

Josbert van Rooijen, Head of Market Area Benelux, Central & Eastern Europe bij Red Bee Media: “We zijn er erg trots op dat we samen met NLZiet een baanbrekende streaming service ontwikkelen die we de Nederlandse kijker kunnen aanbieden. Het is onze ambitie om de best mogelijke kijkervaring te bieden, met hoogwaardige streams en de beste live OTT-dienst die er op de markt is.”

Red Bee Media en NLZiet zullen de streaming service samen verder blijven ontwikkelen, waarbij de content zal worden uitgebreid en de kwaliteit van de dienstverlening verder zal worden verbeterd.

Door het opheffen van geo-blocking in de EU dit voorjaar, in combinatie met de schaalbaarheid van Red Bee Media Managed OTT Services, kan NLZiet zijn bereik tot buiten de Nederlandse grenzen uitbreiden. Dankzij de recente vooruitgang in het realiseren van low latency live OTT streaming, kan Red Bee NLZiet live content van camera naar beeldscherm leveren met de kleinst mogelijke vertraging.

David Travis, Chief Portfolio Officer, Video Services Red Bee Media: “Red Bee Media investeert flink in innovaties op het gebied van OTT en biedt een uiterst flexibel, schaalbaar en volwassen managed services platform. We zijn nu in staat om diensten van de hoogste kwaliteit te verlenen voor OTT-projecten van alle mogelijke omvang en toepassingen.”

www.redbeemedia.com
www.nlziet.nl

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie