Remco van Westerloo vanaf 1 juli 2019 jaar lang interim-netmanager NPO 1
19-06-2019 14:58:00 | Door: David de Jong | hits: 2467 | Tags:

Remco van Westerloo is vanaf 1 juli 2019 een jaar lang interim-netmanager NPO 1 en zal daarmee de programmering van de brede familiezender van de publieke omroep op zich nemen. Hij rapporteert vanuit zijn functie aan directeur video Frans Klein, die als directeur verantwoordelijk blijft voor de volledige tv-programmering van de NPO. Wettelijk en eindverantwoordelijk is en blijft de NPO Raad van Bestuur, bestaande uit voorzitter Shula Rijxman, Martijn van Dam en per 12 augustus 2019 Paul Doop.

Remco van Westerloo was programmadirecteur van onder meer Net 5, Talpa TV/Tien, RTL 5 en SBS 6. Frans Klein, directeur video bij de NPO: “Remco van Westerloo verstaat de kunst van het programmeren en heeft daarbij ook een goed gevoel voor publieke waarde en kwaliteit. Ik kijk ernaar uit om met hem het komende jaar samen te werken rond de programmering van NPO 1 en ondertussen verder te bouwen aan een nieuw programmeermodel en bijpassende organisatie voor al onze NPO-kanalen."

NPO experimenteert momenteel met genrecoördinatoren die samen met zenderteams werken aan een integrale programmering, zowel voor de tv-kanalen als NPO Start. Daarom werd de functie van netmanager NPO1 tijdelijk waargenomen door directeur video Frans Klein. De NPO stelt dat drukte rond deze interne transitie en de komst van het Eurovisie Songfestival naar Nederland de afgelopen periode is gezocht naar een tijdelijke invulling van deze functie. Die is nu gevonden in de persoon van Remco van Westerloo.  

Remco van Westerloo: "NPO 1 laat met haar programma’s iedere dag weer zien dat het ondanks de toegenomen concurrentie en versplintering nog steeds mogelijk is om een miljoenenpubliek te bereiken met sterk inhoudelijke programma’s, waarin publieke waarden goed naar voren komen. Er ligt een fantastische basis waarop voortgebouwd kan worden."
 
Bij het samenstellen van de programmering is sprake van veelvuldig overleg tussen de verschillende netmanagers, zenderredacties, omroepen en de directie video over welke programma’s het beste bij het profiel van een net passen. Via het experiment met de genrecoördinatoren wordt deze manier van werken verder uitgebreid. De directeur video legt het programmeringsvoorstel voor aan de Raad van Bestuur van NPO. Het definitieve besluit wordt uiteindelijk door de NPO Raad van Bestuur genomen, waartegen nog bezwaar en beroep mogelijk is. En zo komt uiteindelijk de programmering tot stand waar dagelijks miljoenen mensen naar kijken. In door minister Arie Slob (ChristenUnie) nog voor te stellen wetswijzigingen zouden de omroepverenigingen daarbij nog een verzwaard adviesrecht krijgen in de komende jaren.

www.npo.nl

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie