Renze Klamer naar RTL Nederland
22-03-2022 16:10:00 | Door: David de Jong | hits: 1739 | Tags:

Presentator Renze Klamer heeft een tweejarig contract getekend bij RTL Nederland. Vanaf augustus 2022 is hij voor het eerst te zien in zijn eigen late night talkshow. De presentator zal niet alleen journalistieke programma's, maar ook entertainmentproducties gaan maken.

Hiermee breidt RTL Nederland het team van late night-presentoren uit. Voortaan maken Eva Jinek, Beau van Erven Dorens en Humberto Tan de late night talkshows op RTL4.

Renzo Klamer ruim 10 jaar bij de NPO

Renze was vanaf 2009 werkzaam bij de NPO. Eerst bij de Evangelische Omroep op zowel radio als televisie, daarna vanaf 2018 tot september 2021 bij BNNVARA. Tijdens seizoen 2020/2021 maakte hij samen met Fidan Ekiz het programma De Vooravond op NPO1 dat BNNVARA volgens eigen zeggen wegens gebrek aan urgentie schrapte. Critici beweren dat er een te weinig sociaaldemocratische (BNNVARA) inslag was vooral door de standpunten van Fidan Ekiz. Zij is inmiddels werkzaam voor WNL. In het seizoen 2021-2022 werkte Renze Klamer bij EenVandaag Radio op NPO Radio 1 voor AVROTROS.

Peter van der Vorst, directeur content van RTL Nederland: “We zijn heel blij met de komst van Renze Klamer naar RTL Nederland. Hij is een uiterst waardevolle toevoeging aan ons team van programmamakers en is breed inzetbaar. Op zowel journalistiek als entertainment gebied. In beide genres gaan we de komende jaren met elkaar bouwen aan een mooie toekomst. De late night show in augustus is slechts het begin.”

Renze Klamer: “Na een paar goede gesprekken met Peter van der Vorst weet ik zeker dat RTL Nederland dé plek is waar ik mijn carrière voort wil zetten. Ik ben natuurlijk ontzettend blij dat ik de kans krijg om weer een talkshow te gaan maken. Daarnaast is er ook alle ruimte om als presentator en maker andere programma’s te ontwikkelen. Dat samen zorgt ervoor dat ik met veel energie en vertrouwen aan dit nieuwe avontuur ga beginnen.”

www.rtlnederland.nl
www.rtl.nl

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie