Restaurant Misverstand vanaf 31 augustus te zien op SBS6
28-07-2020 09:27:09 | Door: Saskia van Weert | hits: 1371 | Tags:

SBS6 en Alzheimer Nederland komen met Restaurant Misverstand. In dit programma volgen de makers relatief jonge mensen met dementie. Onder leiding van Ron Blaauw gaan ze aan de slag in een restaurant.

Johnny de Mol laat als gezicht van het programma op een waardige, ontroerende en soms humoristische manier zien welke maatschappelijke vraagstukken en oplossingen samenhangen met dementie.  

Programmadeelnemer en voormalig CEO Maurice (67) kreeg zo’n anderhalf jaar geleden de diagnose Lewy Body dementie, een bijzondere vorm met schommelingen in de geestelijke achteruitgang. Daardoor is hij het ene moment helder, maar kan hij op het andere moment juist extreem vergeetachtig zijn. In het programma Restaurant Misverstand volgen we naast Maurice nog acht relatief jonge mensen met dementie.

De jongste deelnemer is Sigrid (46), zij is drager van het FTD-gen en weet dat zij op termijn frontotemporale dementie gaat krijgen. Zij heeft nog geen dementie en helpt de groep dan ook een handje bij de meest ingewikkelde werkzaamheden in het restaurant.  

Het programma The restaurant that makes mistakes werd in 2019 voor het eerst uitgezonden in Groot-Brittannië. De Nederlandse versie, Restaurant Misverstand - Waar niemand wordt afgeserveerd, wordt geproduceerd door Concept Street in samenwerking met Alzheimer Nederland.  Het programma is vanaf maandag 31 augustus 2020 wekelijks te zien bij SBS6 en op KIJK.nl.

Foto: William Rutten

www.kijk.nl
www.talpanetwork.com
www.conceptstreet.nl
www.alzheimer-nederland.nl

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie