Richard Groenendijk presenteert kerstspecial De Kookklunzen op SBS6
03-12-2021 13:08:00 | Door: David de Jong | hits: 2307 | Tags:

In de kerstspecial De Kookklunzen – Herman vs. Alain proberen topchefs Herman den Blijker en Alain Caron een driegangenkerstmenu te maken met mensen die nog nooit hebben gekookt. De chefs mogen alleen aanwijzingen geven en verder toekijken. De kerstspecial wordt gepresenteerd door Richard Groenendijk en is op donderdag 23 december om 20:30 uur te zien op SBS6.

De kandidaten gaan eerst een pannenkoek bakken, zodat de twee topkoks kunnen zien wat ze kunnen.  Hierna stellen ze de teams voor elkaar samen. Beide teams krijgen een grote kist met daarin veel verschillende ingrediënten. De chefs bedenken samen een Hollands kerstmenu van drie gangen: één gang voor elke kluns uit elk team.

Tijdens elke kookronde, als de onervaren koks aan de slag zijn, neemt Richard Groenendijk uit elk team iemand apart voor een korte kookquiz. De verliezer zorgt ervoor dat zijn topchef tien minuten niets mag zeggen.

Als de drie gerechten klaar zijn, komt er een vijfkoppig jurypanel van bekende Nederlanders om te proeven. Zij bepalen welk gerecht het best smaakt - en het mooist is gepresenteerd. Per gang is er 5000 euro te winnen. Na drie gangen mogen beide teams hun geldpot verdelen. 

De Kookklunzen - Herman vs. Alain wordt geproduceerd door Talpa Entertainment Productions.

Foto: William Rutten

www.sbs6.nl
www.talpaentertainmentproductions.com
www.talpanetwork.com

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie