S1 & YouTube ontwikkelen Girl Boss Program voor vrouwelijke creators
23-07-2020 16:23:00 | Door: David de Jong | hits: 1989 | Tags:

Talpa Network is gestart met een zogheten Girl Boss Program om vrouwelijke creators te stimuleren. Social1nfluencers (S1), het bedrijfsonderdeel van Talpa Network dat zich op social influencers richt, zal samen met YouTube Nederland vrouwelijke talenten die al actief zijn op YouTube, begeleiden in hun carrière. Daarmee willen Talpa Network en YouTube iets doen aan de vooral door mannen gedomineerde toplijsten van social influencers.

Marijn Poeschmann. Country Manager bij YouTube Benelux: "We hebben meer vrouwelijke mediamakers nodig. Gelukkig loopt er heel veel talent rond in Nederland. Met dit programma willen we ook op YouTube een nieuwe generatie vrouwelijke rolmodellen laten opstaan. Ik vind het een voorrecht om nauwer samen te werken met deze bazen."

Door middel van maandelijkse workshops, trainingen en brainstormsessies met experts van Talpa Network, YouTube en externen, biedt het programma een bron van kennis en concrete handvatten om het al behaalde succes verder uit te bouwen. De talenten worden uitgedaagd om zich, zowel persoonlijk als zakelijk, verder te ontwikkelen en dit gedurende het programma ook direct toe te passen. De reeks wordt afgesloten met een adverteerders evenement, waarbij de dames hun content en ambities aan merken en mediabureaus kunnen pitchen.

Michel Pruijsers, Head of Talent bij Talpa Network: “Deze YouTube creators hebben van hun passie hun werk kunnen maken, en zijn toe aan een volgende stap. In samenwerking met YouTube kunnen wij ze, naast de diensten die S1 al voor YouTube creators beschikbaar stelt, extra kansen bieden om dit proces te versnellen. Naast de inhoudelijke sessies ligt de nadruk op samenwerking: leren van elkaars kennis en ervaringen, maar ook elkaar feedback durven geven. We willen ze meegeven dat zij elkaar aan succes kunnen helpen.”

Talenten Sanny Verhoeven, Diana Leeflang, Marlieke Koks, Denise van der Kolk, Sara Ras, Roosmarijn Koster, Femke Meines, Saskia Weerstand, Laura Brijde en Kim Kötter maken deel uit van het programma. Deze week hebben de dames een eerste sessie gehad met onder andere Janneke Niessen als gastspreker.

www.youtube.com
www.social1nfluencers.com
www.talpanetwork.com

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie