SBS6 en Plus gaan partnership aan met Marble Mania
22-01-2021 11:26:00 | Door: David de Jong | hits: 2557 | Tags:

Supermarkt Plus en Talpa Network zijn een partnership aangegaan voor de tv-show Marble Mania, op 21 januari 2021 voor het eerst te zien was. In deze familieshow gaan elke week drie bekende Nederlanders de knikkerstrijd met elkaar aanDaartoe zijn speciaal voor het programma gebouwde knikkerbanen aangelegd. Het concept is mede tot stand gekomen dankzij Initiative.

Klanten van Plus kunnen van 31 januari tot en met 20 maart 2021  sparen voor knikkerbanen en snelle knikkers onder de naam Marble Maniacs zodat ook thuis het spel kan worden gespeeld.

In het spel gaat het om de behendigheid. Hoe behendiger de speler, hoe meer kans in de volgende race: de geluksrace. Tijdens die knikkerrace op steeds een andere uitdagende baan, wisselen geluk en pech elkaar constant af. De BN’er die het beste presteert op de geluksbanen, verdient de meeste punten en start met de meeste knikkers in de grote finale. Op deze finalebaan rollen 6000 knikkers. Winston Gerschtanowitz staat de knikkeraars bij en de races worden van commentaar voorzien door Jack van Gelder. 

Luka Cappetti, Content & Partnership manager Initiative: “Dit zijn droomprojecten voor een partnership manager. Plus had de terugkerende trend van knikkers in onze cultuur al zien aankomen en was voornemens hier een loyaliteitsactie aan te koppelen. Toen duidelijk werd dat initiator Talpa Entertainment Producties een passend knikkerformat aan het ontwikkelen was en een partnership aan ging met Plus, is het balletje gaan rollen. We hebben kunnen meedenken op inhoud, distributie en strategie. We zijn enorm trots op dit partnership en het is in vele opzichten helemaal rond. Dit gaat echt te gek worden, voor allebei de partijen en de kijkers thuis natuurlijk.”

Plus zal in programma te zien zijn met de Plus supermarktbaan, met winkelwagen, mandje, boodschappenband en een kassa. De samenwerking met het programma komt verder tot uiting in tv- en radio-spots, billboards, bromo’s en een branded activatiepromo. Daarnaast bevat het programma wekelijks een item waarin bekende influencer Gio Latooy knikkerchallenges aangaat en kinderen inspireert thuis een knikkerbaan te bouwen en deze te delen op social media met de hashtag #marblemania. Gio Latooy heeft met 1 miljoen Instagram volgers en 1,3 miljoen YouTube abonnees een groot bereik onder de kinder-doelgroep van Plus. De content is ook te zien op de kanalen van Gio Latooy, SBS6 en van Plus.

De eerste aflevering van Marble Mania haalde bijna 1,4 miljoen kijkers en haalde met een marktaandeel van 19,2 procent de zesde plek van de Kijkcijfer Top 25 van donderdag 21 januari 2021.

www.initiative.nl
www.sbs6.nl
www.plus.nl
www.talpanetwork.com


Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie