SBS6 begint in september 2021 met Car Wars, Het Roer Om, Het Jachtseizoen en The Wheel
27-07-2021 13:51:00 | Door: David de Jong | hits: 2697 | Tags:

Talpa Network komt in september op SBS6 met niet eerder vertoonde titels als Car Wars, Het Roer Om, Het Jachtseizoen en The Wheel. Dit blijkt uit de septemberinformatie voor adverteerders.

Veronica profileert zich verder als film- en sportzender en Net5 werkt themagericht. Het seizoen 2021-2022 is hoogstwaarschijnlijk het laatste seizoen van een zelfstandig Talpa Network, gezien de aangekondigde overname door RTL Group en fusie met RTL Nederland.

In Het Roer Om worden gezinnen die emigreren om elders een eigen bedrijf te starten een jaar lang gevolgd. Het programma Het Jachtseizoen van Giel de Winter, Thomas van der Vlugt en Stefan Jurriëns maakt de overstap van YouTube naar SBS6. Ze gaan de strijd aan met een bekende Nederlander die vier uur lang uit handen van het trio moet blijven. Op zaterdagavonden te zien in september.

De quiz The Wheel zal ook op zaterdagavond te zien zijn met Rob Kemps, waarbij zeven bekende Nederlandsers en drie kandidaten de strijd aangaan in een feel good-omgeving. Op vrijdagavonden zal de wedstrijd Car Wars te zien zijn waarbij een wedstrijd gespeeld wordt met bestuurbare speelgoedauto’s Vanaf 24 september zal K2 zoekt K3 op vrijdagavonden te zien zijn op de plek van Car Wars. Daarbij wordt een opvolg(st)er gezocht voor Klaasje Meijer, die het zangtrio heeft verlaten.

SBS6 heeft nog niet bekendgemaakt wat om 19:30 uur te zien zal zijn op werkdagen; Lang Leve de Liefde zal om 19:00 uur te zien blijven. Titels als Chateau Meiland, Familie Gillis, Steenrijk, Straatarm, Mr. Visser doet Uitspraak en Miljoenenjacht alsmede Wie van de 3 worden geprolongeerd, net zoals het dagelijkse Shownieuws en Hart van Nederland.

De op vrouwen gerichte zender Net5 kent elke avond een ander type programmering, met avonden die ingedeeld zijn met thriller/dramafilms, series, misdaad, reality, romantische & comedy films en adventure/magic filmavonden. Zo worden de Harry Potter-films uitgezonden, alsmede de Amerikaanse series New Amsterdam, Nurses, NCIS Los Angeles, Magnum PI en de Nederlandse serie Adem in, Adem Uit.

Veronica zal zich profileren als de film- en sportzender. Daarbij wordt vooral actie-, thriller- en science-fictionfilms geprogrammeerd. Thematisch zal Veronica veel films met Tom Cruise uitzenden. Op maandagen en vrijdagen blijft Veronica Inside te zien. De voetbalwedstrijden van de Europa League gaan op donderdagen naar Veronica. Op vrijdag zal het reality-programma Overtreders Amsterdam te zien zijn om 22:00 uur.

SBS9, dat vooral herhalingen uitzendt, zal op woensdagen natuurdocumentaires van BBC Wildlife uitzenden. De donderdagen worden ingericht voor recente afleveringen van Chicago PD en Blue Bloods, terwijl de vrijdag voor familiefilms wordt ingeruimd.

www.sbs6.nl
www.veronicatv.nl
www.net5.nl
www.sbs9.nl
www.talpanetwork.com

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie