SBS6 komt met opruimprogramma van de BBC
26-04-2021 09:39:41 | Door: Saskia van Weert | hits: 1326 | Tags:

Dit najaar brengt SBS6 de Nederlandse versie van het BBC-programma Sort Your Life Out, waarin het leven en het huis van gezinnen totaal op z’n kop wordt gezet en er wordt afgerekend met de verzamelwoede die veel huishoudens in zijn greep houdt.

In Sort Your Life Out gaat een enthousiast team van specialisten – een opruimgoeroe, schoonmaker en een klusser – op slimme, creatieve en inspirerende wijze aan de slag om huizen van heel gewone Nederlanders binnen een week op te ruimen en rigoureus afscheid te nemen van alles wat overbodig is.

Hun aanpak is bijzonder en confronterend tegelijk. Alle spullen in huis - elk item, elke doos, elke schoenveter, stekker en knuffelbeer - worden tijdelijk verhuisd en uitgestald in een enorme loods waarna de teamleden het gezin confronteren met de onvoorstelbare hoeveelheid spullen. Het resultaat is verbluffend maar voor veel Nederlanders ook heel herkenbaar. Terwijl het gezin met behulp van de opruimgoeroe minstens de helft van de spullen wegdoet, gaan de klusser en schoonmaker in het lege huis aan de slag om alles weer wat toon- en leefbaarder te maken.

René Oosterman, zendermanager SBS6; “Het programma zou je een slimme combinatie van Netflix’ Queer Eye, opruimgoeroe Marie Kondo en ons eigen succesvolle vtwonen kunnen noemen. Toen we de Britse pilot zagen, wisten we meteen dat we Sort Your Life Out naar Nederland wilden halen. Los van de herkenbaarheid, levert dit programma heel leuke tv op. Het systematisch uitstallen van alle spullen is in dit programma een kunstzinnig en verbluffend spektakel. Tijdens het wegdoen van spullen komen mooie persoonlijke verhalen naar voren."

Sort Your Life Out wordt geproduceerd door idtv en is vanaf het najaar te zien op SBS6 en KIJK.nl. De makers zoeken nog deelnemers.

www.sbs.nl
www.talpanetwork.com

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie