SBS6 komt met thrillerserie Diepe Gronden met Linda de Mol
22-11-2021 19:18:00 | Door: David de Jong | hits: 1346 | Tags:

SBS6 zendt vanaf 2 januari 2022 20:30 uur wekelijks de vierdelige thrillerserie Diepe Gronden uit met onder meer Linda de Mol en Egbert-Jan Weeber. De serie volgt een verhaallijn waarin de moord op een 17-jarig meisje in natuurgebied de Weerribben wordt onderzocht. Ook Chris Zegers, Hannah Hoekstra, Urmie Plein, Peter Blok, Mark Rietman, Ricky Koole, Susan Visser en Kasper van Kooten spelen een rol in de serie. De serie zal ook via de RTL-streamingdienst Videoland te zien zijn.
 
Anna van Kessel (Linda de Mol), een gedragsdeskundige die werkzaam is bij de Nationale Politie en op verschillende plekken in Nederland wordt ingezet om te adviseren bij lopende (moord)onderzoeken, wordt ingeschakeld bij een zaak in de Weerribben. Daar is het lichaam van de 17-jarige Daphne Oosthoek (Sterre van Woudenberg) naakt en met een plastic zak om haar hoofd gevonden in het water, waardoor al snel wordt gedacht aan een seksueel motief. Michel van Ginkel (Chris Zegers), de boswachter van de Weerribben, is de laatste die haar levend heeft gezien. Als Anna van Kessel een link ontdekt met een ander meisje dat drie jaar eerder verdween, brengt dat de zaak in een stroomversnelling. En als er opnieuw een meisje verdwijnt, gaan alle alarmbellen af en beseffen Anna en het politieteam dat ze mogelijk te laat zijn.
 
Linda de Mol: “Ik ben een enorme fan van Scandinavische crimeseries en mijn grote wens was dan ook om zon serie te maken. Diepe Gronden is een ontzettende spannende en dramatische miniserie geworden, waar ik erg trots op ben. En natuurlijk was het zeer fijn om weer samen te werken met Will Koopman, en uiteraard ook met deze fantastische cast.”
 
Diepe Gronden is geschreven door Lex Passchier, geregisseerd door Will Koopman en wordt geproduceerd door ITV Studios.

credits foto: Mark de Blok

www.sbs6.nl
www.talpanetwork.com
www.itvstudios.nl


Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie