SPI International komt met eigen film als coproductie op Film1
09-12-2020 18:51:00 | Door: David de Jong | hits: 1470 | Tags:

SPI International, eigenaar van filmzenders in Oost-Europa en Film1 in Nederland, komt met een kerstfilm die het zelf heeft gecoproduceerd. My Dad’s Christmas Date is een romantische komedie met Jeremy Piven in de hoofdrol.

De film zal op 12 december om 20:30 uur bij Film1 Premiere te zien zijn en on demand beschikbaar komen. Ook zal de film bij de FilmBox-zenders in Polen, Roemenië, Hongarije, Tsjechië, Slowakije, het midden-Oosten, Turkije, Bulgarije, Rusland, Servië, Slovenië, Bosnie-Montenegro, Kroatië, Letland, Estland en Litouwen te zien zijn.  Ook in Denemarken, Finland, Zweden en Noorwegen zal de film on demand beschikbaar komen.

SPI International kocht op 1 augustus 2019 Film1 van Sony Pictures Entertainment en is in handen van Loni Farhi, die inmiddels ruim 35 jaar in de Verenigde Staten woont. SPI International startte in 2019 een productietak die voor de eigen zenders verschillende coproducties maakt. Film1 wordt sinds de overname door Jeroen Bergman geleid, die ruim 20 jaar bij Liberty Global (waaronder UPC en Film1) in leidinggevende posities heeft gewerkt.

My Dad’s Christmas Date, geregisseerd door Mick Davis en met in de hoofdrollen Jeremy Piven, Olivia-Mai Barrett en Joely Richardson, vertelt het verhaal van David, een alleenstaande vader die met zijn 16-jarige dochter Jules in de Britse stad York woont. Twee jaar na de vroegtijdige dood van haar moeder besluit Jules om een vriendin voor haar vader te zoeken tijdens kerst en maakt zij profielen voor hem aan op verschillende online datingplatforms zonder dat hij dat weet. Alles wat Jules en haar vader nodig hebben voor Kerstmis is liefde, maar dit is makkelijker gezegd dan gedaan, aangezien de plannen van Jules niet altijd handig uitpakken en dit voor grappige gevolgen zorgt.My Dad’s Christmas Date is een SPI International-coproductie geproduceerd door Philippe Martinez van MSR Media in samenwerking met Alan Latham van Highfield Grange Studios. De financiële partner van de film is Kirsty Bell van Goldfinch, die als uitvoerend producent fungeert naast Lee Beasley en Karinne Behr van MSR Media.

www.spiintl.com
www.film1.nl

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie