STER komt adverteerders tegemoet: meer korting in 2020
30-10-2019 11:15:00 | Door: David de Jong | hits: 2665 | Tags:

STER heeft de kortingen in 2020 uitgebreid. Dit blijkt uit informatie die STER aan bepaalde adverteerders kenbaar heeft gemaakt. Zo wordt er een nieuw kortingspercentage van 12 procent als multimediale volumekorting ingevoerd voor bestedingen boven de 1,5 miljoen euro. Ook wordt er een zogeheten zomerkorting gegeven aan adverteerders die voor 1 maart 2020 een advertentiecontract met STER afsluiten tijdens de sportmaanden juni, juli en augustus. Boven de 250.000 euro geldt er 10 procent korting en boven de 500.000 euro aan bestedingen 15 procent.

Verder valt op dat STER de netto-basisprijs verhoogt naar 515 euro per GRP. Dit jaar was die nog 495 euro. Ook worden de pieken en dalen van de zogeheten maandindexen enigszins afgesneden, zodat die gemiddeld op 100 uitkomen over het gehele jaar.

De nieuwe kortingen volgen na een correctie in 2019, toen bleek dat met het afschaffen van de bureaukorting in 2018 de resultaten van de reclamezendtijdverkoper van de NPO behoorlijk daalden en er vanuit adverteerders kritiek kwam. STER staat behoorlijk onder druk nu een meerderheid van de Tweede Kamer de plannen tot inperking van reclame bij de NPO per 2021/2022 steunt.

Petra Foppes, specialist marketingcommunicatie bij de STER: "We zijn tegemoet gekomen aan adverteeerders die meer volume en korting willen. Het heeft niet te maken met de afgeschafte bureaukorting. De derde kortingstaffel is geïntroduceerd omdat er vraag naar is. Vanuit ons eigen perspectief hebben we gekeken naar de sportpakketten met kortingen."

Het tarievenbeleid is tot stand gekomen vanuit de STER op voorstel van het management.

www.ster.nl

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie