STER zoekt meer de publiciteit sinds plannen overheid
11-07-2019 14:29:00 | Door: David de Jong | hits: 2018 | Tags:

STER zoekt sinds de plannen van de regering om reclame bij de NPO in te perken, meer de publiciteit. Niet alleen maakte het bedrijf dit jaar razendsnel haar halfjaarcijfers bekend, ook maakte het via het AD doelbewust bekend wat het EK Voetbal voor vrouwen aan omzet opleverde. In het verleden was STER terughoudender met het bekend maken van resultaten.

Het gehele WK Voetbal vroor vrouwen leverde de STER 5,5 miljoen euro op via televisie en online. Dat is 4,4 miljoen euro meer dan het EK Voetbal voor vrouwen in 2017 opleverde. Tijdens de finale tussen Nederland en de Verenigde Staten kostte een spot van 30 seconden 19.000 euro. Dit betekende dat de finalewedstrijd in totaal 650.000 euro aan omzet opleverde dankzij 5,5 miljoen kijkers. Dit zijn soortgelijke opbrengsten als bij een voetbaltoernooi voor mannen.

Ondanks dat relevante sportevenementen zullen worden uitgezonderd van het geplande televisiereclameverbod tot 20 uur, wil STER bewust de meerwaarde van reclame en de kracht van de STER daarbij kenbaar maken. Tijdens het WK Voetbal konden kijkers via de BBC en VRT (met Jan Mulder) kijken naar analyses, bij de NPO moesten die kort worden gehouden in verband met de reclames. STER benadrukt overigens ook dat de NPO met het voetbal verbindt, ook al kijken Nederlanders massaal als er belangrijke voetbalwestrijden op de RTL- of Talpa Network-kanalen worden uitgezonden.

www.ster.nl.nl
www.ad.nl

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie